İstanbul içinde sadece yatak ve banyo olan kiralık oda var mı?

WhatsTheMatter

Kilopat
Balıkesir'den İstanbul'a taşınıp işe girmek istiyorum.

Hani böyle bazı erkek öğrenci yurtları olur ya, içinde sadece yatak olur, ufacık bir odadır. Bir de tuvaleti ve banyosu olur. Bu tip kiralık yerler var mı, varsa adı ne olarak geçiyor? 10 bin liraya mesela böyle bir yer bulunur mu?

Bulunur, hatta Kadıköy civarında bolca var öyle yerler. Tek sıkıntı genelde "bayana kiralık oda" var sadece. Ev sahibinin de nasıl bir insan olduğunu bilmediğini hesaba katarsak büyük risk.
O "bayana kiralık" ibaresi benim de gözüme çarptı.

Ev sahibinin bizi tokatlama ihtimali olur mu peki? Neticede adama, şehre yeni geldiğimi ve hiçbir şey bilmediğimi ister istemez söyleyecek/belli edeceğim.

Şehre yeni geldiğimi ve hiçbir şey bilmediğimi ister istemez söyleyecek/belli edeceğim.

Kuvvetle muhtemel. Bu şehirde yabancılardan taksimetredeki parayı dolar/euro cinsinden isteyen taksicilerden tut, eve çıktıktan 1 ay sonra kirayı 3 katına çıkaran kiracılara kadar felaket derecede karaktersiz fırsatçılar dolu.

1+1 Stüdyo daire yaz çıkar. Apartlara da bakabilirsin. Ama çok ucuz değil yerler. Genelde Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Bağcılar gibi yerler ucuz olur. Oralarında ortamları kötü oluyor. suriyelisi ayrı kekosu ayrı. İsterim ki aile evinde kalmasam seni bir süre konuk edeyim ama şartlar işte.

1+1 Stüdyo daire yaz çıkar. Apartlara da bakabilirsin. Ama çok ucuz değil yerler. Genelde Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Bağcılar gibi yerler ucuz olur. Oralarında ortamları kötü oluez suriyelisi ayrı kekosu ayrı. İsterim ki aile evinde kalmasam seni bir süre konuk edeyim ama şartlar işte.
Çook teşekkür ederim hocam.

Beylikdüzü ve Küçükçekmece, Bağcılar ve Esenyurt kadar kötü değildi diye biliyorum. O kaleler de mi düştü?

Çook teşekkür ederim hocam.

Beylikdüzü ve Küçükçekmece, Bağcılar ve Esenyurt kadar kötü değildi diye biliyorum. O kaleler de mi düştü?
Hocam hemde ne düştü. Hem kalabalık hem de sürekli göç alıyorz durdurulamıyor. Zaten Esenyurt, Beylikdüzü yanyana. Eğer maddi durumun iyiyse Başakşehirde siteler var oralara yerleşebilirsin. Hem sessiz sakin hemde keko, mülteci derdi yok.

Rica ederim bu arada ne demek. Kaç yaşındasın? Nereden esti Balıkesir'den İstanbula taşınmak? Yanlış anlama merakımdan soruyorum hocam. Herhangi bir sorun olursa yazabilirsin ben de bir zamanlar çok araştırmıştım. Zaten İstanbul'da oturuyorum hem de Hard İstanbul'da 😁.

Hocam hemde ne düştü. Hem kalabalık hem de sürekli göç alıyorz durdurulamıyor. Zaten Esenyurt, Beylikdüzü yanyana. Eğer maddi durumun iyiyse Başakşehirde siteler var oralara yerleşebilirsin. Hem sessiz sakin hemde keko, mülteci derdi yok.

Rica ederim bu arada ne demek. Kaç yaşındasın? Nereden esti Balıkesir'den İstanbula taşınmak? Yanlış anlama merakımdan soruyorum hocam. Herhangi bir sorun olursa yazabilirsin ben de bir zamanlar çok araştırmıştım. Zaten İstanbul'da oturuyorum hem de Hard İstanbul'da 😁.
Maddi durumum iyi değil maalesef, kartlarla falan geçiniyorum. Ev kirasına ayırabileceğim bütçe maksimum aylık 10 bin. Zaten sade hayat tarzına alışık biriyim, eşyasız tek odalı hücre evi gibi yerde bile yaşarım. Yeter ki güvenli olsun, temiz hava alabileyim vs.

Balıkesir'in bir sahil kasabasındayım ve burada yaş ortalaması minimum 60. Haliyle iş imkanları da çok kısıtlı. Ve zaten sokakta yaşlı insan görmekten gerçekten sıkıldım artık. Çocukluğumdan beri aynı olay.

Yaşım 26 bu arada. Kendime yeni bir hayat kurmak, İstanbul'un dinamik havasını solumak, iş hayatına atılmak istiyorum. Yaşadığım yer benim hayat enerjimi sömürüyor. Sakinliği severim ama burası gereğinden fazla sakin.

İstanbul'a bir tek 4 günlüğüne 2019'da gittiydim, onda da Üsküdar'da kaldım. Huzurlu bir yerdi.

Maddi durumum iyi değil maalesef, kartlarla falan geçiniyorum. Ev kirasına ayırabileceğim bütçe maksimum aylık 10 bin. Zaten sade hayat tarzına alışık biriyim, eşyasız tek odalı hücre evi gibi yerde bile yaşarım. Yeter ki güvenli olsun, temiz hava alabileyim vs.

Balıkesir'in bir sahil kasabasındayım ve burada yaş ortalaması minimum 60. Haliyle iş imkanları da çok kısıtlı. Ve zaten sokakta yaşlı insan görmekten gerçekten sıkıldım artık. Çocukluğumdan beri aynı olay.

Yaşım 26 bu arada. Kendime yeni bir hayat kurmak, İstanbul'un dinamik havasını solumak, iş hayatına atılmak istiyorum. Yaşadığım yer benim hayat enerjimi sömürüyor. Sakinliği severim ama burası gereğinden fazla sakin.

İstanbul'a bir tek 4 günlüğüne 2019'da gittiydim, onda da Üsküdar'da kaldım. Huzurlu bir yerdi.
Hocam sakinlik istiyorsanız, Başakşehir gibi yerlere taşınacaksınız. Oralar hem kalabalık değil (günümüz İstanbul şartlarında) hem de aşırı sakin. Bende oralarda oturuyorum bu arada. Ama kiralar pahalı biraz açıkca konuşmak gerekirse. Arnavutköy'e yerleşebilirsiniz oraların kiraları ucuz ama önermem. Çünkü her yere uzak, İstanbul'un dışında kalıyor neredeyse. Sarıyer, Maslak gibi yerlerin kiraları da uygundur size göre, bi bakarsınız. Oralarda sakindir.

Genellikle size 1+0 stüdyo daire veya 1+1 daire yeter diye düşünüyorum zaten tek kişi kalacaksınız hocam anladığım kadarıyla. Bunlarda dediğim yerlerde 7000-8000 den başlıyor, 15K'ya kadar gidiyor fiyatları genel olarak.

Size akıl vermek gibi olmasın tabii. Son zamanlarda bende araştırıyorum kiralık daireleri vs. Ben doğduğumdan beri İstanbul'dayım, neredeyse her köşesini gezdim. Gerçekten güzel yerleri var. Ama işte insan kalabalığı çok fazla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı