İstanbul Üniversitesi çalışma ekonomisi vs Tarsus YBS

TM66

Hectopat
Eşit ağırlık da 199 bin yaptım. Yükselen bir bölüm olduğu için YBS düşünüyorum ama matematiğim yok. Temel matematik bile çalışamıyorum çok sıkılıp bunalıyorum. Bunların üstüne iyi bir yerde de okuyamıyorum Mersin / Nevşehir de YBS geliyor açıkçası gitmek istemiyorum İstanbul'dan oralara ama YBS de okumak istemiyorum bir tık zorunda kalıyorum çünkü işletme olsun uluslararsı ilişkiler olsun çok mezunu var mezunları başka iş yapıyor. Çalışma ekonomisini önerenler oldu İstanbul Üniversitesi'nden. Bu yüzden hem iyi bir üniversitede İstanbul üniversitesinde okumak ve İstanbul da sözel yoğunluk da olan çalışma ekonomisi okumak istiyorum. Sizce okumalı mıyım?

Emin ol ÇEKO nun diğer iktisadi bölümlerden bir farkı yok pratikte.. ha iktisat okumuşsun ha Çeko .. Onbinlerce iktisatçıdan biri olursun.. ÇEKO tamamen sözel değildir bu arada.. Sözelci olacaksan Hukukçu ol bari bir işe yarar...

Emin ol ÇEKOnun diğer iktisadi bölümlerden bir farkı yok pratikte. Ha iktisat okumuşsun ha Çeko. Onbinlerce iktisatçıdan biri olursun. ÇEKO tamamen sözel değildir bu arada. Sözelci olacaksan Hukukçu ol bari bir işe yarar...

İstanbul üniversitesinde de okumak biraz da kendimi geliştirmek beni öne atar diye düşünüyorum peki ne okumalıyım hukuk için puanım yetmiyor

İstanbul üniversitesinde de okumak biraz da kendimi geliştirmek beni öne atar diye düşünüyorum peki ne okumalıyım hukuk için puanım yetmiyor
Günümüzde herkes üniversite mezunu oluyor. Daha çok teknik ve imza yetkisi olan bölümlere odaklan derim. Mühendislik eczacılık diş hekimliği mimarlık hukuk bilg. veya yazılım mühendisliği pilotaj vs gibi.. öğretmenlik veya dil bölümleri de olabilir ikincil olarak. Gerekirse bir sene daha hayvn gibi çalış eksiklerini tamamla puanını arttır bu tip bir bölüme gir. Kendini kurtarırsın.

YBS mantıklı gibi gözüküyor. Matematiğe de mecburen çalışacaksınız, başka yolu yok.

Çok düşünmeye gerek yok. Kendi seviyen altında bir bölüme yerleşeceksin. Ön lisans olması daha iyi olur. Ve KPSS'ye girip atanacaksın. Elin para tutunca sonra lisans bölümü okursun. Hemen lisans okuyup işsiz kalmaktan iyidir. Ön lisansın Hem okuması kısa hem bölümün önü kapanırsa 2 yıllık tekrar bir bölüm okumak daha kolay olur. Lisans bölümlerinde rekabet çok yüksek. Eskiden KPSS 70'li puanlarla mühendis olarak atanılırken şimdi mühendisler 90+ puanla büro memuru oluyor. Bunları bil. Özelde tutunmak zor. İyi kötü bir iş bulursun fakat referansın olmadıkça yüksek maaşlı bir iş bulmak zor.

Çok düşünmeye gerek yok. Kendi seviyen altında bir bölüme yerleşeceksin. Ön lisans olması daha iyi olur. Ve KPSS'ye girip atanacaksın. Elin para tutunca sonra lisans bölümü okursun. Hemen lisans okuyup işsiz kalmaktan iyidir. Ön lisansın Hem okuması kısa hem bölümün önü kapanırsa 2 yıllık tekrar bir bölüm okumak daha kolay olur. Lisans bölümlerinde rekabet çok yüksek. Eskiden KPSS 70'li puanlarla mühendis olarak atanılırken şimdi mühendisler 90+ puanla büro memuru oluyor. Bunları bil. Özelde tutunmak zor. İyi kötü bir iş bulursun fakat referansın olmadıkça yüksek maaşlı bir iş bulmak zor.
ön lisans ta artık atanma çok zor diyorlar paramedikler vs boşta kalıyormuş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı