İstanbul Üniversitesi YBS yazılmalı mı?

Sınava 1 gün kaldı hocam zaten. Ben sayısalcı değilim bu dediğin bölümleri yazamam. Benim artık kötünün iyisini falan yazmam gerekiyor. Buraya yerleşirsem en kötü hazırlıktan sonra Almanyada informatik okumaya başlarım diye düşünüyorum şimdilik.

Olabilir, bir şekilde buradan kurtulmaya bak.

Bence örgün İstanbul YBS'yi yazabilirsin. Bir de eğer bilgisayar veya yazılım mühendisi olma hedefin varsa 4 yıllık örgün YBS'nin yanında Anadolu Üniversitesi AÖF'te Bilgisayar Programcılığı bölümüne kayıt yaptırabilirsin. AÖF Bilgisayar Programcılığını bitirdikten sonra DGS'ye girerek Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanabilirsin. 2 sene YBS okuyarak programlama öğrenmek Bilgisayar Mühendisliğine alışmanda yardımcı olur diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, peki sence Almanyada informatik okumak mı daha mantıklı yoksa bilgisayar mühendisliğine tamamlamak mı?

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için, peki sence Almanyada informatik okumak mı daha mantıklı yoksa bilgisayar mühendisliğine tamamlamak mı?
Rica ederim. Maddi durum ve dil yeterliliğiniz varsa Almanya'da Informatik okumak daha mantıklıdır.

Yorumlardaki arkadaşlara aldırma. Örgün ile AUZEF arasında dağlar kadar fark var. Bir kere AUZEF yazan 10 kişiden 9'u sınavdan iyi sonuç alamamıştır, çalışmamıştır ve örgün eğitime gidemiyordur bu yüzden şansını açık öğretimde dener. O 1 kişi de belli yetersizliklerden, sebeplerden örgüne gidemiyordur.

YBS önü açık bir bölüm. Zaten 15 bine giren biri üniversitede boş boş oturmaz kendini geliştirir. Her türlü açık öğretimdeki kişiden önde başlarsınız. Sizi geçme ihtimali var mı var ama çok düşük ihtimal. Eğer işletme-yazılım ilginiz varsa kesinlikle eşit ağırlıkta seçilebilecek en iyi bölüm. Yalnız üniversite seçimine dikkat edin. Bazı üniversiteler işletme ağırlıklı verirken bazıları yazılım ağırlıklı veriyor. Üniversitelerin ders programlarından bakabilirsiniz. Mesela sırf bu yüzden Dokuz Eylül yerine Bakırçay'ı tercih eden çok fazla kişi görmüşümdür.

Son olarak evet Türkiye'de işsiz mezun sayısı fazla olabilir ama çoğunluğu kendini geliştirmemiş oturduğu yerden meslek bekleyenler. Kendini geliştiren ve sağlam bir bölümde okuyan biri çok rahatlıkla iş bulabilir ve kariyer yapabilir. Ha yanlış anlaşılmasın. Herkes okuyacak diye bir şey de yok.

Çok teşekkür ederim, peki sence hangi üniversiteleri tercih etmeliyim sıralaması İstanbul Üniversitesine yakın olan?

Çok teşekkür ederim, peki sence hangi üniversiteleri tercih etmeliyim sıralaması İstanbul Üniversitesine yakın olan?
Üniversitelerin hangilerinin işletme hangilerinin yazılım ağırlıklı olduğu konusunda tam bilgim yok maalesef. Bir de işletme ağırlıklı mı yazılım ağırlıklı mı istiyorum diye sorun kendinize. Adı bilinen sağlam üniversiteler genellikle işletme ağırlıklı oluyor diye biliyorum ama dandik yazılım ağırlıklı üniversiteden iyi eğitim sunar yazılım ağırlıklı olmamasına rağmen.

ybs ve tüm bilgisayar bölümleri işsiz. para aslanın artık midesinde bile değil. seçiminizi ona göre yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…