İstanbul'da Önerebileceğiniz Diyetisyenler

abaka

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar forumdaşlar.

Yaklaşık 15 kilo fazlam ve karaciğerimde 2.derece yağlanmam olduğundan İstanbul'da iyi ve işini ehliyle yapan diyetisyen bulmam gerekiyor. Fakat her iş kolunda olduğu gibi bu iş kolunda da işini hakkıyla yapmayan ve muayenehanesine gittiğine bin pişman olduğun diyetisyenler oluyor.

Daha önce diyetisyen desteği alıp bundan da memnun kalmış arkadaşlar varsa hem bu gönderi için hem de daha sonra bu gönderiyi okuyacak arkadaşlar için öneride bulunabilirse çok mutlu olurum.

İyi forumlar.

"Özet isteyenler direk en aşağıya bakabilir"108 Kilo %37 Yağ oranından 77 Kilo %14 Yağ oranına düşmüş birisi olarak vereceğim tavsiye, kendin araştır üstünde uygula diyetisyene para verme. Neden? Çoğu diyetisyen acıktığında meyve ye yatmadan önce meyve ye falan diyorlar dostum kilo vermek istiyorsan acıktığında veya yatmadan önce meyve yemek kendi bacağına ateş etmekten farksızdır.

Meyve yediğimizde içindeki şekerden dolayı vücudumuzda insülin salgılanıyor insulin salgılanınca da yağ yakımı duruyor. Bizim kesintisiz bir şekilde yağ yakmak için vücuda insulini çok fazla salgılatmamamız lazım ki vücut yağlarını kullansın biz de kiloları verelim fit olalım ama maalesef çoğu diyetisyen böyle saçma önerilerde bulunuyor. Hangi sporcuya giderseniz gidin size böyle bir öneride bulunmaz.

E Kardeşim peki biz meyve yemeyecek miyiz? Yiyeceksin ama spor yapıyorsan spordan sonra veya kahvaltıda yiyebilirsin. Yatmadan önce yiyebileceğin meyve bir tek nar var benim şuan aklıma gelen içindeki lif oranı şeker oranından yüksek olduğu için yağ yakımını durduracak kadar insulin salgılatmıyor vücuda.

O Zaman ben çok az yemek yerim vücuda insulin salgılatmam 1 Ayda tüm kiloları veririm, o zaman vücuda az besin verince vücut kıtlık moduna girip daha uzun hayatta kalabilmek için verdiğin besinleri de yağa çeviriyor.

Günlük Kalori İhtiyacı Hesaplama ve Beslenme Programı (Ücretsiz!) Burdan günlük kalori ihtiyacını hesapla ve o değerde beslen.

AğırSağlam'ın beslenme rehberini de okursan diyetisyene vereceğin para da cebinde kalır.

Özet : Düşük glisemik indeks beslen, bol su, bol sebze, eğer spor yapıyorsan kilon x 1.5g protein al yapmıyorsan kilo başına al, sağlıklı yağ al kilo başına 1gr (ceviz,fındık,fıstık)

Düşük Glisemik İndeks nedir?

Onu da Google'dan bakarsın artık.

Çoğu diyetisyen acıktığında meyve ye yatmadan önce meyve ye falan diyorlar dostum
Bunu nerden çıkardınız diye sormayacağım bile. İnsanımız artık her şeyi kendi yapabilecek bilgiye gelmiş, zaten diyetisyenler 4 sene boşuna okuyorlar. İnternetten öğrenselermiş, ne diye yıllarca okulda çile çekiyorlar ki(!)

Sağlık konusu şakaya gelmez. Teknoloji forumunda "Sağlık" kategorisi olmasına karşı olan birisi olarak söylüyorum bunları. İkinci el kategorisinde bile belli şartları sağlamadan mesaj yazamıyorken, böylesine önemli bir konuda nasıl herkes istediğini yazabiliyor acaba? @Recep Baltaş @Ali Güngör

Arkadaşımız karaciğer yağlanması olduğunu söylemiş. Kafasına göre zayıflamaya kalkarsa karın ağrısından acilin önünde kıvranabilir. Madem işin ehli değilsiniz, verdiğiniz tavsiyeler sonucu oluşabilecek nahoş tabloları hesap edip öyle öneride bulunun.

Diyetisyene gitmeyen kimse zayıflayamaz demiyorum. Lakin işin sağlık kısmı da var. Hızlı, düzensiz, bilinçsiz verilen kilolar önce vücuttaki sudan, sonra kaslardan verilir. Ve kaslarda oluşan kaybın telafisi zordur!

Sizin gittiğiniz (veya giden birinden duyduğunuz) diyetisyen işini iyi yapmıyor olabilir. Fakat böyle konuşarak bir sağlık alanını tamamen yok sayamazsınız. Arkadaş da zaten işini iyi yapan birine danışmak istediğini söylemiş.
Sağlıcakla kalın.

Bizim kesintisiz bir şekilde yağ yakmak için vücuda insülini çok fazla salgılatmamamız lazım ki vücut yağlarını kullansın biz de kiloları verelim fit olalım
Şu cümleyi herhangi bir sağlıkçının yanında kurmayın lütfen. Gülünç duruma düşersiniz.

Kanka ben de sağlık okuyorum zaten.
Etrafımdaki insanları sağlıklı beslenmeye sağlıklı yaşama yönlendirmeye çalışan birisiyim zaten emin ol bilmediğim konular hakkında da sallayıp insanların sağlığı ile oynamam.

Beni bilen biliyor zaten Sağlıklı Yaşam, Fitness, Spor konularının çoğuna mesaj yazıp insanlara yardımcı olmaya çalışmışımdır.

Sağlık sorunlarım olduğundan dolayı kendi çabalarımla pek de bilinçli olmayacak şekilde diyet yapıp zayıflamayı planlarken alttan daha kötü sağlık sorunları çıkarmak da açıkçası istemem. Bu konuda @m0rphine 'e katılıyorum.

kendin araştır üstünde uygula diyetisyene para verme.

Sağlık konularında çok da fahiş fiyatlar olmadığı sürece işi ehlinin yapması taraftarıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…