"Özet isteyenler direk en aşağıya bakabilir"108 Kilo %37 Yağ oranından 77 Kilo %14 Yağ oranına düşmüş birisi olarak vereceğim tavsiye, kendin araştır üstünde uygula diyetisyene para verme. Neden? Çoğu diyetisyen acıktığında meyve ye yatmadan önce meyve ye falan diyorlar dostum kilo vermek istiyorsan acıktığında veya yatmadan önce meyve yemek kendi bacağına ateş etmekten farksızdır.
Meyve yediğimizde içindeki şekerden dolayı vücudumuzda insülin salgılanıyor insulin salgılanınca da yağ yakımı duruyor. Bizim kesintisiz bir şekilde yağ yakmak için vücuda insulini çok fazla salgılatmamamız lazım ki vücut yağlarını kullansın biz de kiloları verelim fit olalım ama maalesef çoğu diyetisyen böyle saçma önerilerde bulunuyor. Hangi sporcuya giderseniz gidin size böyle bir öneride bulunmaz.
E Kardeşim peki biz meyve yemeyecek miyiz? Yiyeceksin ama spor yapıyorsan spordan sonra veya kahvaltıda yiyebilirsin. Yatmadan önce yiyebileceğin meyve bir tek nar var benim şuan aklıma gelen içindeki lif oranı şeker oranından yüksek olduğu için yağ yakımını durduracak kadar insulin salgılatmıyor vücuda.
O Zaman ben çok az yemek yerim vücuda insulin salgılatmam 1 Ayda tüm kiloları veririm, o zaman vücuda az besin verince vücut kıtlık moduna girip daha uzun hayatta kalabilmek için verdiğin besinleri de yağa çeviriyor.
Günlük Kalori İhtiyacı Hesaplama ve Beslenme Programı (Ücretsiz!) Burdan günlük kalori ihtiyacını hesapla ve o değerde beslen.
AğırSağlam'ın beslenme rehberini de okursan diyetisyene vereceğin para da cebinde kalır.
Özet : Düşük glisemik indeks beslen, bol su, bol sebze, eğer spor yapıyorsan kilon x 1.5g protein al yapmıyorsan kilo başına al, sağlıklı yağ al kilo başına 1gr (ceviz,fındık,fıstık)
Düşük Glisemik İndeks nedir?
Onu da Google'dan bakarsın artık.