İstanbulkart vizeleme işlemi yapılmazsa ne olur?

Atahan Kutlu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler. Öğrenci İstanbulkart'ına sahiptim fakat bu yıl liseden mezun oldum ve üniversiteye yerleşmeyip mezuna kaldım. İstanbulkart'a dolum yaparken hep vizeleme işlemi için uyarı veriyordu ama hep sonradan yaparım diye geçiştirmiştim. Sanırım yılbaşına kadar yapmak gerekiyormuş ama ben yapmadım henüz. Bir de halihazırda şu an okumadığım için öğrenci kartı normal tam karta dönecek diyen arkadaşlarım vardı. Sizce ne yapayım? Ödersem yine normal öğrenci kadar basarak kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mezunlar yanlis bilmiyorsam tam kart basiyor, vize yapmazsanız öğrenci olsanız bile tam parası alır. Mezun olduğunuz için yine tam parası ödeyeceksiniz. Çünkü aktif öğrenci olmanız gerekiyor öğrenci kartı için.

Şimdi vizeleme yapmama gerek var mı hocam?
Hocam mezun olduğunuz için gerek yok. Siz her halükarda tam parası vereceksiniz. Yalnız mezun kart diye bir şey vardı galiba İstanbul’da, bir yerde öyle okumuştum ama emin değilim. Bir araştırın isterseniz. Şu durumda vize yapmanıza gerek yok.

Mezunlara 1 sene daha kullanım vs gibi bir şey yoksa mecburen tam basmak zorundasınız. Ya da açık öğretime kaydolup öğrenci olarak devam edebilirsiniz.

Merhaba.

Siz acaba vizeleme yaptıktan sonra, öğrenci olarak mı tam olarak mı kesinti oldu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…