İstatistik değerli bir bölüm

Tabii ki YTÜ ve Hacettepe'yi tercih etmeni öneririm. İstatistik bölümünü insanlar yeni yeni keşfetmeye başlıyor, dolayısıyla artık her yıl deli gibi yukarı çekiyor istatistikler. Endüstri Mühendisliği, İstatistik'e yakın bir alan. Son kararı sen vereceksin ancak ben olsam daha üst seviye üniversitelerden yana tercihimi kullanırdım.

Teşekkürler. Aslında bende istatistik yazmak istiyorum çok iyi üniversiteler ve bölümüde seviyorum ama bir yandan mühendislik unvanı bi çekici sanki daha kolay iş bulacakmış gibi geliyor evet farkındayım iş kişide bitiyor ama isatatisik daha çok bilinmeyen bir bölüm olduğu için sanki iş bulma konusunda bir tık daha sıkıntılıymış gibi geliyor özellikle yapay zekaya ilgiliyim ve istatistik bölümünün o alanda bir şeyler yapabildiğini öğrendiğimde ilgim daha arttı araştırmaya devam ediyorum

Aynı bölümü kuzenim okudu şu an belediyenin peyzaj bölümünde işçi olarak çalışıyor. Maaşı ve çalışma şartları gayet güzel ama bölümüyle uzaktan alakası yok işinin. Oda Ege'de okumuştu.

Bende bu çelişkideyim bir karar verebildin mi sıralamam 90k bu arada.

İstatistik mezunu nerede çalışıyor ? Bir mühendis kadar temel bilimlere hakim mi ? Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

Bende bu çelişkideyim bir karar verebildin mi sıralamam 90k bu arada.
350k ile bende aranıza dahil oluyorum istatistik okusam mı? mühendislik gelmiyor sizin gibi ama yurt dışına gideceğim (kesin) istatistik bitirip gideyim diyorum. Kabaca baktığım zaman yurtdışında (almanya & abd) Data Scientist, mühendisten bir tık daha fazla kazanıyor.

istatistik evet önü açık bir bölüm ancak üniversite seçerken akademik kadro çok önemli o yüzden hacettepe ya da DEU'yü tercih edebilirsiniz. istanbuldaki kiralar ben karşılarım derseniz YTÜ de fena değildir.

1,5 yıl geçmiş, hortlartalım burayı. Naptınız hocam hangi bölümü okuyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…