İstediğim meslekler için hangi alanı tercih etmeliyim?

530546

Decipat
Arkadaşlar bilenleriniz vardır, geçenler de "bilişim nasıl bir meslek?" adlı bir konu açmıştım ancak şu anda farklı mesleklere de yönelimim var. İstediğim meslekler şu şekilde;

Bilgisayar mühendisliği.
Oyun programcılığı.
Müzisyenlik.

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk 2 meslek için sayısal alanını tercih etmelisiniz. İkisi için genelde Bilgisayar Mühendisliği okunuyor. Müzisyenlik için konservatuar okumanız gerekli, galiba yetenek sınavları oluyor üniversitelerinin, lise de katılabiliyorsunuz diye biliyorum bazılarına.

Müzisyenlik özel yetenek sınavıyla alıyor olsa gerek. O tarz bölümler özel yetenek sınavıyla alıyor ve lisede bilişim bölümü okursan bilgisayar mühendisliği için M.T.O.K bölümlerine öncelikli girebiliyorsun. M.T.O.K olmayan bölüme nazaran daha düşük puanla bilgisayar mühendisliği bölümüne girebilirsin.

İlk iki mesleği o kadar çok istiyorum ki anlatamam. Yönelimim daha çok oyun yönünde. Çok teşekkür ederim. Çok fazla matematik mi çalışmam gerekli? Aslında müzisyenliğe şu yönden ilgim var oyunların müziklerini yapmak istiyorum. Bunlar için profesyonel bir müzisyen mi olmam gerekir? Tekrardan teşekkürler.

Yani çok fazla matematik çalışman gerekebilir, üniversite okuyacaksan istediğin bölümü kazanmak için derslerinin iyi olması lazım, bölümde olan dersler üniversitelerin sitelerinde olur gidip bakabilirsin. Matematik de vardır çoğunda. Matematiğinin evet iyi olması gerekli.
Ufak oyunların (indie deniyor galiba) müziklerin oyunun yapımcı ekibi yapıyor genelde, en azından ben öyle gördüm ama büyük oyunlar için tabii ki de şirketlerle anlaşılıyor. Müzisyenlikte bile oyunların müziklerini yapmak istiyorsan gerçekten bu işi istiyorsun gibi. Kaçıncı sınıfsın bu arada?

Çok fazla matematiği lise sınavında başarılı olmanız için çalışmanız gerekli. Bölümde de matematik var özellikle ilk 2 sene epey ağırlıklı. Oyun motoru tarafına yönelecekseniz kesinlikle çok çok çok sağlam matematik bilgisi gerekiyor ama oyun programcılığında ortalama bir matematik bilgisi de sizi bir yerlere getirebilir. Size önerim oyun programcılığı tarzı bir bölüm var mı bilmiyorum ama varsa da bilgisayar mühendisliğine yönelmeniz ilk 2 si arasından. Çünkü bilgisayar mühendisliğinde çok daha fazla alan için bir temel öğreniyorsunuz ve yarın bir gün alan değiştirmek isterseniz daha rahat edersiniz. Müzisyenlik biraz gelecekte sizi zorlayabilir çünkü daha az garanti bir iş. Ve yeteneğiniz varsa bunu kenardan hobi olarak geliştirmeniz çok daha kolay. Ama mühendisliği kenardan hobi olarak geliştirmek ona göre daha zor çünkü her zaman müzik kadar keyifli olmuyor. Bilgisayar mühendisliği - oyun geliştiriciliği hakkında sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca belki Rehber: Türkiye'de oyun geliştiricisi olmak bu rehber işinize yarar

Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkürler. Dokuzuncu sınıfım ve oyunlara ilgim gerçekten çok var. Şimdi size bayağı ironik gelebilir ama ben Sony'de çalışmak istiyorum. Bir meslek lisesinde okuyorum ve oyunlara yönelimim gerçekten çok fazla. Gerekirse varımı yoğumu ortaya koyar o notları düzeltirim. Oyun müziklerine gelecek olursak da o yönden de Sony şirektinin oyun müziklerini yapmak istiyorum. Daha çok Santa Monica Studio tarafına yönelimim var. (her iki meslek için de) Sony'de çalışmak için gerçekten iyi bir eğitimemi ihtiyacım vardır yoksa ortalamanın üstünde olmam yeterlimidir?

Yani anladığım kadarı ile bilgisayar mühendisliğini seçersem her yönden biraz bilgim olacak? Doğrumu anlamışım?

Şunu da belirteyim: Ben lisemi değiştirmek istiyorum ama değiştirmek istediğim lise de çok az alan var. Yani orayı da bırakmak durumundayım ama halen daha tam emin değilim. Şu an da okuduğum meslek lisesinde ki alanlar ise şu şekilde:

Bilişim teknolojileri.
Elektrik elektronik teknlojileri.
İnşaat teknolojileri.
Tesisat teknolojileri.
Motorlu araç teknolojileri.

Oyun geliştiriciliği/programcılığı ve bilgisayar mühendisliği için bilişimi seçmem gerekli değil mi?

Son düzenleme:
Programcılık için evet seçebilirsiniz bilişim bölümünü ama mühendis olmanız için "Mühendislik Fakültesi" mezunu olmanız gerek. Bazı müh. bölümlerine ek puan veriliyor diye biliyorum bir araştırın. Mühendislik okumak istiyorsanız okul da değiştirebilirsiniz, sınava hazırlanmak için. Ayrıca şimdiden ufak ufak programlama öğrenmeye başlayın derim.
İlla Bilgisayar müh. okumak zorunda da değilsiniz. Artık bölüme de pek bakılmıyor ama iyi şirketlerde çalışmak üniversite önemli olabilir.

Evet ve bu bilgi ile istediğiniz alanda ilerlemeniz daha kolay olacak. Seçmeniz gerekli değil bölümü ama en sağlam temellerden biri olur

Mühendislik fakültesi üneversite de seçiliyor değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…