İstediğiniz Bölümde Okuyun

• Konuyu başlatan Kimse
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 828
Makaleler
21
İsteğim bilgisayar mühendisliğiydi ama iyi üniversitelere sıralamam yetmiyor diye diş hekimliğine gittim. O sıralamayla en iyi seçimi yaptığımı düşünüyorum, yine aynı sıralamam olsa yine aynı seçimi yapardım ben ama ona rağmen şu anda etimle kemiğimle nefret ediyorum bölümümden, neredeyse sövmediğim bir gün yok diyebilirim. 3. sınıfım, bölümü bırakamam, 1 veya 2. sınıf olsaydım yine bırakmazdım herhalde ama gerçekten işkence gibi geliyor artık bana. Benim gibi istemiyorsanız ama en mantıklı bölüm oysa, ayrı ama farklı sebeplerle istemediğiniz bölümü seçmeyin. Bize de derlerdi, anlardım ama bu kadarını beklemiyordum.

Hekim olduğunda, her gün söverek iş yaparsan insanlara nasıl yardımcı olmayı düşünüyorsun?

Hekim olduğunda, her gün söverek iş yaparsan insanlara nasıl yardımcı olmayı düşünüyorsun?
Çalışmak ve okumak başka. Sevmeye sevmeye yaparım, ne yapayım, mecburiyetten seçtim. Dışarıda kaç kişi sevdiği işi yapıyor ki? İşimi savsaklamam, insan sağlığı söz konusu.

Aslında çok kötü üniversiteler de gelmiyormuş hocam dişe gittiğinize göre, keşke istediğiniz bölüme gitseydiniz.
Bilgisayar mühendisliğinde iyi üniversitelerin sıralaması kaç bilmiyorum ama sanırım 10 binden aşağıda çok yok, iyi bir yere gitmek istedim ben de, gelmeyince dişe giderim diye düşündüm. Diş gayet mantıklı bir bölüm tercihi, tıpa göre daha iyi çalışma şartları, garanti meslek vs. ama okuması gerçekten işkence ve çok isteyerek gelmemem de cabası.

Hukuk okuyorum ve aşırı mutsuzum ben de. Bırakıp tekrar hazırlanmayı düşünüyorum ama yaşımda geçiyor, ne yapsa bilemiyor insan. İşkence gibi.
Hukuk, tıp, diş, bazı mühendislikler, mimarlık... Zor bölümler gerçekten istemeyerek okunmuyor, tam anlamıyla işkence gerçekten de.

Aile, çevren baskısı vb. gibi sebeplerden dolayı birçok çocuk istediği bölümü okuyamıyor da yazık oluyor. Denecek bir şey de sanırım yok.
Öyle olsa neyse, ben kendim ettim kendim buldum ama şartlar öyle gerektirdi tabi.

Sağlık olsun. 🙏 Belki bölümü seversiniz sonradan, bilemem.

Hukuk okuyorum ve aşırı mutsuzum ben de. Bırakıp tekrar hazırlanmayı düşünüyorum ama yaşımda geçiyor, ne yapsa bilemiyor insan. İşkence gibi.

Hukuk okumaktan niye bıktınız eğer sizin için de uygunsa sebeplerini öğrenmek isterim

Ben de sevmediğim bir bölümde okuyorum hukuk için ya da adaletten DGS'ya da yeniden YKS yapma düşüncesindeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı