İsteğe bağlı B2 hazırlığı alıp gitmemek sıkıntı yaratır mı?

Makaleler
9
Yer
Detroit
Arkadaşlar İngilizce işletme bölümünü kazandım ve şu anda B1 hazırlık görüyorum. Haftaya B1 bitiyor ve isteyen B2 okuyabiliyor veya 2. dönemden bölüme geçebiliyor seneye alttan alma olayı varmış. İsteyen de B2 okumayıp seneye yani eylül, ekimde bölüme 1. dönemden başlayabilirmiş. Öğrenci işlerine bunu sorduğumda, B1 bitince ve geçersem B2 okumak istiyorum diye dilekçe yaz ama gelmesen de sıkıntı olmaz dediler çünkü isteğe bağlı. Eğer böyle bir yönteme başvurursam, b2'de devamsızlıktan kaldığım için bana herhangi bir eksisi olur mu? Lisansa işler mi veya onun benzeri? Belki burs alsam bursum kesilir de burs almıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsteğe bağlı olarak alınabileceğini ve gitmeden geçilebileceğini hiç duymamıştım. Garip geldi. Bence almışken gidin. Ya da direkt hiç almayın. Eylülde başlayın. Eylülde başlamak için B2 almak mı zorundasınız ki?

Öğrenci işleri B2 alıp devamsızlıktan kalırsın sıkıntı olmaz dedi. Bana da çok garip geldi. Biraz da mantıklı çünkü benim için B1 zorunlu ve geçmişim, B2 okusam da kalsam da bölüme geçmemde engel olmayacak. Yine de daha sonra diğer hocalarıma bunu sorayım.

Maddi açıdan vs. sıkıntı olmayacaksa almışken B2'ye de gidin derim.

Maddi açıdan sıkıntı olmaz ama yakında diş teli taktıracağım.

Alışırsınız onda sorun olmaz aslında. Birkaç gün ağrı çekersiniz o kadar. Deneyim konuşuyor yine.

Hem de bizim dükkana bakıp online satışları da takip edeceğim. Ama yine de tekrar düşüneceğim.

Kolay gelsin. En azından gidebildiğiniz kadar gitseniz de size bir şeyler katacaktır çünkü bu devirde hele işletme gibi bir bölüm için İngilizce çok kritik. Üniversitede lazım olmasa iş hayatınızda her şekilde B2-C1 isteyecekler.

Alışırsınız onda sorun olmaz aslında. Birkaç gün ağrı çekersiniz o kadar. Deneyim konuşuyor yine.
Umarım hocam Ortodonti dişlerim çok fena en az 2 sene sürer dedi, 4 diş çekilecekmiş. Ağrıyı geçtim diş telim utangaçlığımı tetikler mi? Ama zaten halihazırda dişlerim yüzünden dişlerimi göstererek gülmekten kaçınıyorum.

Umarım hocam Ortodonti dişlerim çok fena en az 2 sene sürer dedi, 4 diş çekilecekmiş.

Benim daha uzun sürdü ve 1 diş çekildi anlıyorum yani.

Ağrıyı geçtim diş telim utangaçlığımı tetikler mi? Ama zaten halihazırda dişlerim yüzünden dişlerimi göstererek gülmekten kaçınıyorum.

Sıkıntı olmaz. İş hayatında çekmektense herkesin çeşit çeşit olduğu hazırlık ve üniversite yıllarında çekmek iyidir bu derdi. Bedavaya İngilizce öğrenme fırsatı da varken gidiniz.

Tamamdır hocam, çok teşekkür ederim değerli fikirleriniz ve yardımınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…