İşten çıkamamak

nexary

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Tekstilde ortacıyım işten çıkmak istiyorum. Maaş gününde çıkacağım işten ama çıkışımı vermiyor. Bana 15 gün daha çalışmak zorunda olduğumu söylüyor ve benim sigortam bile yok. Çalıştığım bile gözükmüyor bu nasıl olabiliyor? Yaşım 17 okuyorum sadece okul başlayana kadar calısacagım.

Yasal olarak çalışan olsan doğru fakat dediğin gibi ise paranı alıp bir daha gitmeye bilirsin. Üstüne bir de şikayetçi olursan patron yaptığının hesabını bir güzel çeker.

İstifa verildikten sonra işletmenin personelini 15 gün daha çalıştırması yasal fakat senin öyle bir durumun yok, sen sigortalı degilsin, haliyle orada çalışıyor olarak gözükmüyorsun. Maaşını al, bir daha çalışmaya gitme. Maddi olarak durumun iyi degilse market sektörü, giyim sektörü, restoran ve kafelerde yarı zamanlı olarak çalışmayı dene, onlara başvur. Şu an çalıştıgın yer gibi sadece insanları sömüren yerlerde bir daha çalışmamanı öneririm

Maaşını aldığında geride paran kalmıyorsa ertesi gün gitme, hiç bir şey olmaz. Ama içeride paran kalınca kıllık yapıp üstüne yatabilir.
Ben bu arkadaşa katılıyorum. Maaşını alana kadar bir şey deme sonra selamı sabahı kes. Sigortasız işçi çalıştırmak suç bir şey yapamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı