İşten çıkınca sigorta silinir mi?

habbocosds2

Centipat
İşe girdim. 1 hafta oldu, çıkacağım. Sigortamın girişi yapıldı fakat çıkarsam işten silebilirler mi? Öyle bir hakları var mı? Ne kadar süre çalışmam gerek?

Hayır sigorta silinmez. Çalıştığınız süre sigorta sürenize işlenir.

Merhaba, normalde çalışmaya başladığınız gün giriş yapılır. İşten ayrıldığınız güne de çıkışınız verilir. Yasal olarak kaç gün geriye dönüş çıkış verilebiliyor diye sorarsanız cevabı 10 gün. Yani 10 günden geriye çıkış vermenin cezası var. İşvereniniz çalıştığınız süre boyunca sigortalı göstermek zorunda. 1 gün bile çalışırsanız sigortanız yapılmak zorunda.

İşe girdim. 1 hafta oldu, çıkacağım. Sigortamın girişi yapıldı fakat çıkarsam işten silebilirler mi? Öyle bir hakları var mı? Ne kadar süre çalışmam gerek?
Hayır silinmez. Çalıştığın gün kadarı sigorta yatacaktır. Ve ilk kez işe giriyorsan artık işe giriş tarihin belli olarak kalacak. Bu çok önemli. Yasalar bir çok kişiyi işe giriş tarihine göre değerlendirerek belli durumlara dahil ediyor.

Evet hocam girişim ilk günden itibaren yapıldı. 10 günü doldurup mu çıkayım şimdi tam anlayamadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…