İşten çıktığımı bildirmediğim için dava edilme şansım var

Hasan Aslivar

Hectopat
Arkadaşlar ben 2-3 gün önce burger yiyelim diye bir firmaya başladım. Bir gün çalıştım beğenmediğim için çıktım ama onlara söylemedim çıktığımı. 1 gün sonra müdür aradı neden gelmiyorsun dedi. Çıkmak istiyorum dedim. Gel imza at öyle kafana göre çıkamazsın dediler. Şimdi ben 2-3 gündür gitmiyorum. Dava edeceklermiş öyle bir hakları var mı? Ben ise başlarken hiçbir seye imza atmadım sadece kimligimin önünü ve arkasinisi atmistim ise girişim için AVM de bu arada bu restorant öyle bir hakları var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sözleşme imzalamış olman gerekiyor işe girmiş olman için. Ama çıkarken de aynı şekilde ayrıldığını beyan etmen gerekiyor. Eğer girişte sözleşme imzalayıp resmi olarak girişini başlattıysan ve çıkarken de imza atmadıysan dava açabilirler diye biliyorum. Sigorta işlemlerin bile yapılmamıştır 1 günde. Sorun olmaz sanırım.

İlk 1 ay deneme süresidir. İş verenin de işçinin de sorumlulukları sınırlıdır. Birşey olmaz. Ama bir daha tüm işlerini yazılı bildir. İş etiği diye bir şey var. Bunu alışkanlık haline getirmemen geleceğin için hayırlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…