İstenen liseye gidilebilir mi?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
11'den 12'ye geçtim. Sınavsız bir Anadolu lisesinde okuyorum. Evimin az ilerisinde. Ama ben başka bir okulu istiyorum. Ailem olmayabilir diyor. Bende diyorum ki o okulun mahallesine ikamet aldırayım. Akrabamız orada oturuyor. 12. sınıf kontenjanı da 5 kişi kalmış. O okulda sınavsız Anadolu lisesi. O zaman o okula kayıt olabilir miyim? Yine olmama gibi bir durum olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
12. sınıfa geçmişsin, okula neredeyse hiç gitmeyeceksin, neden okul değiştiriyorsun ki?

Yani adres aynı mahallede olduktan sonra, kontenjanda olduktan sonra bir sıkıntı falan olmaz değil mi? Birde bu nakillerin süresi ne zaman biter?
Sıkıntı olmaz. Benim gittiğim okulda nakiller her cuma değerlendiriliyordu, bir önceki yılın not ortalamasına göre sıralanıp, en iyi olan öğrenciler alınıyordu.

12. sınıfta okul değistirmek yarışın son düzlüğünde kestirme diye bilinmeyen yola girmekle aynı mantıkta; olduğunuz okulda kalmanız sizin için daha iyi bir tercihdir.
Hayır kesinlikle olduğum okulda kalamam. Yani değiştirebilir miyim?

Sıkıntı olmaz. Benim gittiğim okulda nakiller her cuma değerlendiriliyordu, bir önceki yılın not ortalamasına göre sıralanıp, en iyi olan öğrenciler alınıyordu.
Bunu e-okul mu belirliyor yoksa okul müdürü mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…