İstenilen kullanımla müzik dinlemek için hangi uygulama kullanılmalı?

Haaland7

Femtopat
Benim bir MP3 çalarım var ve bir de kablolu kulaklığı var. Ama MP3 çaların içinde hem fazla şarkı yok hem de hepsinin kalitesi üst seviye değil. Ayrıca MP3 çevirme sitelerini de kullanmak istemiyorum zaten uzun zamandır hiç kullanmadım.

Benim bildiğim yani adını duydum sadece ama hiç kullanmadım Spotify var ve fiyatı da uygun gözüküyor ama benim kullanma şeklime uygun mu acaba diye sormak istedim. Mesela ben yeni şarkıları fazla dinlemem ve genellikle eski şarkılar dinlerim. Atıyorum 300-500 tane bir şarkı listemi belirledim kendime. Şimdi Spotify kullansam bu 300-500 şarkılık listeyi nasıl dinleceğim yani hepsi bir yerde toplanabiliyor mu uygulama üzerinden? Sanatçı üzerinden değil de şarkı üzerinden soruyorum çünkü bir sanatçının her şarkısını değil de bazı şarkılarını dinliyorum mesela.

Ayrıca ödeme sistemi nasıl işliyor yani mesela Netflix tarzı mı? Ben Netflix de uzatmak istemezsem üyeliği iptal et derim ve karttan para çekmez yani Spotify'de işleyiş yine böyle mi işliyor? Mesela 1 ay parayı ödemedim diyelim ne olacak yani hesap askıya falan mı alınıyor? Böyle ise bu durumda 300-500 şarkılık listem ne olacak?

Hocam playlist falan oluşturabiliyorsunuz istediğiniz şarkılardan oluşan. Ödeme sistemi de Netflix ile aynı işliyor. Çalma listeniz falan silinmiyor ödemeyince ücretsiz versiyonu da var. Ama reklamlar falan çıkıyor bir şey olmaz yani listenize falan.

Tabiki istediğinizi şarkıları bir çalma listesine koyup istediğinizi dinleyebilirsiniz. Ses kalitesi açısından Apple music Deezer vs var fakat şarkı havuzu açısından vs Spotify ve YouTube music en öne çıkanları. Ödeme yapmasanız da hesabınız normal hesaba dönüyor 1 hafta içinde. Yine müzik dinlemeye devam edebiliyorsunuz.

@Tamacti Jun yok hocam çok eski bir MP3 çalar yani böyle şeyler ile alakası yok. Bir de ben artık telefondan uygulama ile ve kablosuz kulaklık ile dinlemek istiyorum. Bilgisayarda ise sitesinde oturum aç yerine var oradan galiba.

@AnotherJourney @Bloody Hell tamamdır o zaman benim kullanımıma uygun. Ben bu konularda biraz teknolojiye uzak kaldım ve artık bir liste oluşturmak istiyorum. Çok fazla tanınmayan şarkıcılar bile var galiba bu uygulamada bu çok iyi. Herkese teşekkürler cevaplarınız için.

@Tamacti Jun yok hocam çok eski bir MP3 çalar yani böyle şeyler ile alakası yok. Bir de ben artık telefondan uygulama ile ve kablosuz kulaklık ile dinlemek istiyorum. Bilgisayarda ise sitesinde oturum aç yerine var oradan galiba.

@AnotherJourney @Bloody Hell tamamdır o zaman benim kullanımıma uygun. Ben bu konularda biraz teknolojiye uzak kaldım ve artık bir liste oluşturmak istiyorum. Çok fazla tanınmayan şarkıcılar bile var galiba bu uygulamada bu çok iyi. Herkese teşekkürler cevaplarınız için.

Bence YouTube Music kullanabilirsin. YouTube Premium alarak da hem müzikte hem de normal YouTube izlerken reklamsız kullanmış olursun 1 taşla 2 kuş. Aile paketi alırsan 5 ortak parayı bölüşüp de kendi hesaplarınızda premium kullanabilirsiniz. Bir de her parça Spotify'da olmayabilir mesela amatör bir akustik cover dinledin ve hoşuna gitti bunu Youtube'da bulabilirsin ama Spotify'da bulma ihtimalin düşük olur.

1745249579544.png

Farklı ödeme sistemleri de kampanyalar yapıyor bunları takip ederek aylık ücreti daha da uyguna getirme şansın var. Örneğin Sipay ile ödeme yaparsan Spotify ve YouTube için %60 para iadesi yapıyormuş.
1745249660888.png

Yine de platformları bir süre kendin test et hangisi hoşuna giderse onu kullanırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı