Recovery İsteyen tüm herkes için TWRP derlenir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam Samsung GT S5570I için TWRP yapabilir misiniz? Gerçekten çok ihtiyacım var.

Hocam bootloopa falan girse sorun değil zaten cihazda önemli veriler yok yani sıkıtı yok. Onun dışında sizin A7 2018 telefonunuza TWRP atmayı başardınız mı o blden kurtardıktan sonra?

Evet başardım hocam.

TWRP hazır ama sanırsam vbmeta doğrulamasını aşmamız lazım.

Port yapacağım recovery dosyasını A53 5G cihazından aldım, ikisi de aynı işlemci.
Orada olan rehberde patch edilmiş vbmeta kullanıyorlar cihazda.

Samsung için Odin ile nasıl vbmeta devre dışı bırakılır bilmiyorum, belki @YZBruh biliyordur.

Neden Odin ile devre dışı bırakıyoruz ki?
fastboot flash --disable-verity --disable-verification vbmeta vbmeta.img
ile boş vbmeta flashlasak olmaz mı? Yoksa ben olayı tamamen yanlış mı anladım

Neden Odin ile devre dışı bırakıyoruz ki?
fastboot flash --disable-verity --disable-verification vbmeta vbmeta.img
İle boş vbmeta flashlasak olmaz mı? Yoksa ben olayı tamamen yanlış mı anladım.

Hocam Samsung cihazda Fastboot kullanabilir misiniz?

Fastbootd var diye biliyorum sadece ama onunda hiç işlevi yok.

Hocam Samsung cihazda Fastboot kullanabilir misiniz?

Fastbootd var diye biliyorum sadece ama onunda hiç işlevi yok.

Ah ben fastbootd ile olabilir belki diye düşünüyordum işlevsiz olduğunu bilmiyordum.

Bir de cihazım Magisk'li acaba Magisk yama yaparken vbmetayı devre dışı bırakmış olabilir mi?
Ya da şu videodaki gibi hex editör kullanarak yapabilir miyiz?

Son düzenleme:

Hocam benim bildiğim tek yöntem var oda yukarıda attığınız Fastboot komutu. Attığınız videoda ki şey çalışır mı çalışmaz mi bilmiyorum.

İsterseniz aynı komutu fastbootd ile gönderin. Fastbootd işlevselliğini bizzat kontrol etmedim, @363652 hocamın dediğine göre fastbootd'nin işlevi reboot dışında yok.

Fastbootd ile evet denedim fakat çalışmadı. Ama hiçbir şey denemeden devre dışı mı değil mi diye ararken şurayı buldum ve adımlarını yaptım disabled yazıyor sanırım vbmeta etkin değil.

-m33x-v1
-m33x-v1.1

Eğer etkin değilse dosyalar bunlar hocam. Hangi dosyayı kullandığınızı ve çalışıp çalışmama durumlarını belirtirseniz sevinirim. Fstab düzenlemesi yapmadım çalışsa bile bağlantılar gelmeyebilir.

Testi sistem içinde yapmışsınız ama recovery ayrı bir sistem olduğundan orada farklı olur.
Ben yine de dosyaları attım, denemek denemek size kalmış.

Hocam olaki çalışmadı tekrardan stock recovery dosyamı Odin ile flashlasam eski haline gelir mi yoksa kökten stock ROM'u mu atmam gerekir?

Hocam olaki çalışmadı tekrardan stock recovery dosyamı Odin ile flashlasam eski haline gelir mi yoksa kökten stock ROM'u mu atmam gerekir?

Eğer sistemi boot ederken sıkıntı çıkarmıyor ise sadece stok recovery dosyasını atman yeterli.
Eğer vbmeta kaynaklı sorun yaşarsan seni Odin moda atacaktır, onun için stok ROM atman gerekir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…