İstifa dilekçesi nasıl verilmeli?

Daha fazla  
Memlekete dönüş yaptığımız için işimden çıkmak zorunda kaldım. İşi bırakırken yazmam gereken istifa dilekçeme sizce "Gördüğüm lüzum üzerine işi bırakıyorum." yazıp firmayı SGK ve CİMER'e şikayet ederek mi çıkayım, yoksa sessiz sedasız çıkıp gideyim mi?

Pek sessiz gitmek istemiyorum çünkü çalıştığım süre boyunca çok üstüme geldiler, saçımdan ayakkabıma her şeyime bir kulp takıp fırça kaydılar. Hatta utanmadan mobbing yapmayı bile denediler ama izin vermedim. Hal böyle olunca sessiz gitmek istemiyorum firmayı edebileceğim her kuruma şikayet etmek istiyorum. Ama bu iş büyür de memleketten kalkıp dönmek zorunda kalırsam bu benim için ekstra masraf demek çünkü burada geçinemediğimiz için gidiyoruz.

Bu arada memleket Samsun, ben şuan İstanbul'dayım.

Ay sonu gibi gidiyoruz, firmaya bildirirsem benden 28 günlük ihbar süremi isteyecek. Yani ya 28 gün daha çalış ya da 28 günlük ücretini keseriz mevzusu açacaklar. Ama firma bize maaş verirken yasalara uymadığı için benim de bunlara ihbar süresi vermek gibi bir niyetim yok yani şak diye işi bırakacağım ki boşluğumu doldururken sıkıntı çeksinler işleri aksasın gibi.

Sizce nefretimi kusup akabinde oluşacak dava vs. durumları göze alarak mı gideyim, yoksa sessiz sedasız efendi gibi girdiğim bu yerden, yaptıklarını yanlarına bırakıp mı gideyim?

Hakkını ara kardeşim.
Biraz daha detaya gireyim o zaman hocam. İş yerinde arkamda kalan çalışanların hepsi sürünmeye layık çünkü ne zaman onların hakkını da savunsam beni yönetimin önünde tek bıraktılar. Kendi haklarını savunmaktan aciz korkak kişiler.

Sence bunların hakkını savunmaya değer mi ?

Yani benim zaten tazminat almak gibi bir niyetim yok çünkü sadece 1 senedir çalışıyorum. Benim olayım şirketi şikayet edip kafalarını ağrıtmak, belki bundan sonrasında düzelirler diye ama benden sonra çalışacaklarını sevmediğim için karar veremiyorum. :)

Biraz daha detaya gireyim o zaman hocam. İş yerinde arkamda kalan çalışanların hepsi sürünmeye layık çünkü ne zaman onların hakkını da savunsam beni yönetimin önünde tek bıraktılar. Kendi haklarını savunmaktan aciz korkak kişiler.

Sence bunların hakkını savunmaya değer mi?

Yani benim zaten tazminat almak gibi bir niyetim yok çünkü sadece 1 senedir çalışıyorum. Benim olayım şirketi şikayet edip kafalarını ağrıtmak, belki bundan sonrasında düzelirler diye ama benden sonra çalışacaklarını sevmediğim için karar veremiyorum. :)

Veya kafaya hiç takma onların cezasını Allah bir gün keser kardeşim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı