İşveren kendi isteğine göre vardiya değişimi yapabilir mi?

Ayberk_Acn

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bir kargo firmasında çalışıyorum. Çalıştığım kargo firmasında 3 vardiya bulunmakta (07.00-15.00 15.00-23.00 23.00-07.00). Vardiyamdaki şefim insanları tamamen bir robot olarak görmekte ve bundan dolayı anlaşamıyoruz. Vardiya başlangıcımı araç indirme ve yükleme yaparken vardiya bitimine doğru (farklı bir alana aldıkları için) ve ekstra mesailerde performans düşüklüğüm olmakta. Aldıkları diğer alan basitçe şöyle ürünleri gitmesi gereken bölüme düzenli bir şekilde koymalısınız ancak 100gr ile 30kg ve üstü ürünleri koyarken aynı özeni ve performansı göstermelisiniz ki ortalamanız düşmesin. Bu sorunu yaşadığım zamanlarda kendisiyle konuştuk ve tabii ki anlaşamadık beni dinlemiyor ve her zaman kendini haklı gösterecek şekilde cevaplar veriyordu. Konuşmalarımızda ürünleri yavaş yapmamın insanların ürününe zarar gelmesini önlemek için söylüyorum ancak kendisi bunu kabul etmemekte. Ve açıkçası ekstra prim gibi bir parayı yaptığım işe yeterli bulmuyorum ve istedikleri hızda çalışacak çevik biri değilim. Ancak araba yükleme indirme gibi birçok ağır işte elimden gelenin en iyisini yapar insanları pişman etmem. Bende artık aynı şeyleri duymaktan sıkıldım ve bulunduğum yerde iyi bir performans gösteremiyorum. Maalesef ki bu tür insanlara dayanamıyorum ve bende susmuyorum ancak saygı çerçevesini her ikimizde bozmadan normal olarak tartışmaktayız. Şimdi soruma gelecek olursam bu şefler laf yetiştiremediği insanların vardiyasını değiştiriyor ve insanların hayatı altüst oluyor. Bende bundan korkmaktayım olduğum vardiyayaı seviyorum ve de alıştım. Benim vardiyamı benden onay almadan değiştirebilirler mi? Ve vardiyaları kendi kafasına göre değiştirmek için işe girerken imzalanan sözleşmede bir madde koymuş olabilirler mi? Eğer böyle bir şey dayatırlarsa mahklemeye verebilir miyim?
(Biraz uzun oldu ancak detaylıca anlatmanın daha iyi olacağını düşündüm. Şözleşmeyi de iyice hatırlamadığım için sormak istedim. 9 aydır çalışmaktayım yani kadrolu bir elemanım.)

Son düzenleme:
Hocam sizin vardiyanız hep sabit mi? Benim bildiğim çoğu yerde vardiya her hafta değişir. Ayrıca özel bir madde falan yoksa değiştirebilir diye biliyorum.

Hocam sizin vardiyanız hep sabit mi? Benim bildiğim çoğu yerde vardiya her hafta değişir. Ayrıca özel bir madde falan yoksa değiştirebilir diye biliyorum.
Vardiyalar her hafta aynı insan ve şeflerle değişmekte. Örnek verecek olursam Gece vardiyası-Öğle vardiyası-Sabah vardiyası ve aynı şekilde devam etmekte ancak bir süre sonra bu değişime alışıyorsunuz. Sabah vardiyasındasınız ve sizi tekrardan sabaha verince yaptığınız planlar konuştuğunuz insanlar ve alıştığınız döngü tamamen bozuluyor ve uyuyamıyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı