İsviçre veya Kanada'da nasıl yaşanır?

Scorpio92

Megapat
Daha fazla  
Dostlar merhabalar şua nda Lise 3 yani 11. sınıfa gidiyorum ve üniversite olmasa da İsviçre'de yaşama gibi bi hayalim var. Eğer İsviçre olmasa bile Kanada da benim hayallerim arasında. Şu anki Türkiye'nin haline bakarsak çok yaşama sevinci kalmıyor açıkçası. Ondan dolayı üniversite veya üniversite sonrası Kanada veya İsviçre gibi bir ülkede yaşamak gibi bir hayalim var fakat bu ülkelerden birine gitmek için gerekenler hakkında hiçbir bilgim yok. Eğer yardımcı olabilirseniz eğer bir bilginiz varsa çok iyi olur. Peki neden Amerika, İspanya, İtalya gibi bir ülke değil de İsviçre veya Kanada? Çünkü İsviçre hem doğal olmasından hem de insanlarından tutun her şeyiyle çok beğendim bir medeni ülke. Kanada ise farklı bir sempatik geliyor bana neyse dostlar eğer bir bilginiz varsa bu konu hakkında cevaplarınızı bekliyorum İyi Günler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Isvicre' nin pahalı olduğunu duydum. Ben de 1-2 yıl Alplerde yaşamak isterim.

Yabancı bir ülkede yaşamak ve çalışmak için farklı gitme yöntemleri vardır.

1. İş yoluyla gidebilirsin. Gitmek istediğiniz ülkeden bir firma, devlete size ihtiyacı olduğunu kanıtlayarak yaşama ve oturma izni alır, kendi bünyesinde çalıştırmak için çağırır.
  2. Gitmek istediğiniz ülkenin vatandaşıyla evleneme yoluyla. Evliliğinizin gerçek olduğunu kanıtlarsanız, oturma ve yaşama hakkı elde edersiniz.
  3. Mülteci sığınma talebi. Kendi ülkenizde savaş, yoksulluk, diktatörlük gibi şeylerin olduğunu söylerseniz, mülteci olarak sığınma talep edebilirsiniz.
  4. Çok paranız vardır gitmek istediğiniz ülkeye yeteri kadar para götürüp iş kuracağınızı söylerseniz, oturma ve yaşama hakkı verirler.
Yasal yollardan gitmek için benim aklıma gelen bunlar. Detayları internetten araştırabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…