İsviçre vs Kanada

wraxos woo

Centipat
Makaleler
1
İkisinden birine taşınacağım iş imkanları önemli değil yaptığım iş internet üzeri.

Kanada ana dili İngilizce olması doğal güzellikleri, Amerika'da olan her şeyi görmeniz, güvenli olması gibi güzellikleri var yarım Amerika yarım Avrupa gibi.

İsviçre ise alpleri olsun, doğal güzellikleri olsun Avrupa göbeğinde olması olsun iyi hoş ama ana dil Almanca ve benim almancam 0, İngilizce evrensel bir dil olduğu için ve işim için öğreneceğim, ana dili İngilizce olan bir yerde bu daha kolay olur, ayrıca İsviçre taşınırsam hem Almanca hem İngilizce öğrenmek zorundayım, sizce hangisini tercih etmeliyim?

Not: Kış insanıyım ben yazı sevmem Kanada genel anlamda soğuk ancak ben vancouver şehrine taşınırsam taşınacağım bu şehirde iklim ılık.

Son düzenleme:
İsviçre'ye taşın derim Kanada aşırı sıkıcı ve boş bir yer İsviçre en azından doğasıyla ve havasıyla daha rahat ve huzurlu. Ayrıca almanca öğrenmek biraz daha kolay ben almancayı aşırı rahat öğrendim.

İsviçre'ye taşın derim Kanada aşırı sıkıcı ve boş bir yer İsviçre en azından doğasıyla ve havasıyla daha rahat ve huzurlu. Ayrıca Almanca öğrenmek biraz daha kolay ben Almanca'yı aşırı rahat öğrendim.

Kanada sıkıcıdan kastınız dünyanın öbür ucunda olması sanırım.

Yazdığın yazı çok uzun okumadım ama ben iyi gelirli biri olmama rağmen YouTube'da İsviçre'de yaşayan insanları görünce sövüyorum. Bu adaletsizlik diye. Ben de insanım onlar da. Onların yaşadıkları cennete bak bir de bana diye. Kesinlikle İsviçre.

Yazdığın yazı çok uzun okumadım ama ben iyi gelirli biri olmama rağmen YouTube'da İsviçre'de yaşayan insanları görünce sövüyorum. Bu adaletsizlik diye. Ben de insanım onlar da. Onların yaşadıkları cennete bak bir de bana diye. Kesinlikle İsviçre.

İki ülkenin benim için artıları ve eksileri yazıyor yukarıdakisa bence.
İsviçre hakkında dediklerinize katılıyorum Orta Çağ ile günümüzün birleşimi gibi huzurlu.

Özel değilse nasıl taşınacaksınız oraya? Ciddi bir maddi birikiminiz mi var yoksa farklı bir şekilde mi?

Gençliğimden beri iş hayatında olduğum için Avrupa'ya göre bile gelirim yüksek.

Vize işleri (kalıcı oturum) 1-1.5 yılda sonuçlanıyor.

O yüzden bir ülkeye karar vermek istiyorum.

Ayrıca İsviçre ekisisi şu İsviçre'ye gidebilmem için Almanca B2 olması lazım Almanca B2 yapmak 4 5 yıl sürüyormüş.

İsviçre orada doğup büyüyen için cennet. Göçmek ise cehennem

İsviçrede vatandaşlığı 12 yıldan önce göremezsin, görmek isteyince ise mahallendekilere oylama yapıyorlar, sevilmiyorsan kalırsın.
Almanca öğrenmen güç.
Çok daha pahalı bir ülke.
Türklere ve Avrupa dışı yabancılara karşı bir ırkçılık var tabii ki.

Kanada ise tabii ki cennet değil ama daha gerçekçi bir hedef istiyorsan daha mantıklı.
Göçmen almaya alışkın bir ülke, entegrasyon nispeten kolay.
İngilizce yetiyor, fazladan dil öğrenmeyeceksin.
Yaşam daha ucuz, Calgary ve Edmonton gibi şehirler belki de Vancouver'dan daha mantıklı olabilir.
Irkçılık yok denecek kadar az. Şehirlerde insanların 45%'i yurtdışında doğmuş.

Yani bu forumda dediğini bilmeyen, filmlerde İşviçre'nin güzelliklerini görmüs oldukları için net İsviçre diyorlar. Ama bu gerçekçi değil. Avrupa'da yaşam kalitenin daha iyi olabileceği bir yer İrlanda olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı