It alanında ilerlemek için neye ihtiyaç var?

Moanteq

Hectopat
Daha fazla  
Oldum olası bilgisayar etrafında büyüdüm ve bundan dolayı bilgisayarların hem yazılımsal hem de donanımsal olarak içini dışını bilirim. Windows resetlemekten, kurmaktan tutun, RAM'in içindeki bilgileri export edip bilgisayarda virus olup olmadığını veya dışarıdan erişimin olup olmadığını anlamaya kadar her şeyi yapabilirim. İleri düzey İngilizcem ve biraz kodlama bilgim var. Zamanında C# ve Unity ile kaç tane oyun yapmıştım kendime. Arduino kodlamışlığım da var. Kodlama dilleri öğrenmek benim için zevkli ve öğrenirken gerçekten de kafama giriyor. Hatta yakın zamanda kendime bir nas kurmayı bile planlıyorum. Her işi yaparım işi bilmiyorsam da öğrenirim.

Bunların hepsini anlattım ama benim çok büyük bir problemim var. Ben matematikten nefret ediyorum, beceremiyorum. Matematik öğrenmek istemiyorum değil keşke öğrenebilsem ama küçüklüğümde matematik öğretmenlerim tarafından o kadar çok zorbalandım ki matematik denince tüylerim diken diken oluyor. It alanında iş bulmak istiyorum fakat ileri seviye kodlama veya matematik bilgisi gerek olur diye korkuyorum. Almayı düşündüğüm 4 5 tane resmi alanlarda kabul gören sertifikalar var onları almak istiyorum fakat eğer iş yapamayacaksam ıt alanında şimdiden o kurslara boşuna başlamak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizceyi su gibi bilmeniz şart ve bilgisayar üzerine bir bölümden üniversite mezunu olmanız şart. Ayrıca İngilizceyi ileri seviye bildiğinizi iddia ediyorsunuz ve işten anladığınızı iddia ediyorsunuz bu durumda üniversite mezuniyetinizde varsa önünüzdeki tek engel torpilli insanlar olacaktır. Matematikten korkmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum bende yazılım ile uğraşıyorum bazı konular haricinde karşıma hiç matematik ile ilgili bir şey geldiğini söyleyemem.

Diploman olmadan iş bulamazsın, çok ileri düzey matematiğe de ihtiyacın olmaz yapacağın iş mühendislik olmadığı sürece. Bitmap hesaplamada sanal bellek ayraçlamada falan temel üslü sayılar matematiği vesaire kullanılıyor zaten.

Bu ülkede hiçkimse sokaktan gelen, bir şekil dahil olunan sertifika programlarıyla cv yapmış birine kurulu bilişim ağını devretmez. Matematikle aranı düzeltip bilgisayar veya bilişimle alakalı bir bölüm okuyacaksın. Milyonlarca boşta IT sektörlü eleman var aynı skillsete sahip, bilgisayar tamircisi açtı çoğu. İşini iyi yapıyor durumundalar en azından

Belli ki bu alanı seviyorsun, ilgin var ve bilgin de var, ancak yazılım sektöründe şu anda ekonomik nedenlerden ötürü daralma var ve junior piyasası çok rekabetçi. Ve IK’ların çoğu CV’leri tek tek incelemedikleri için yapay zekaya filtrelettiriyor, özellikle de junior ilanlarında diplomayı eleme aracı olarak kullanıyorlar. Ben de bir şekilde bilişim ile alakalı bölüm okumanı öneririm. Bu devirde hem diploman hem projelerin olacak, birisinden biri eksikse maalesef önünde bunları yapmış çok fazla kişi oluyor bu sektörde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…