IT sektöründe deneyimsiz olarak nasıl iş bulunur?

muhammetaci

Kilopat
Merhaba, it sektöründe nasıl iş bulabilirim fikri olan var mı? Bursa da çok az it şirketi var onlar da ya deneyimli ya da direkt mühendis alıyorlar.
Boş işler de çalışmak da vakit kaybı geliyor, boşluğa düştüm çok fena iş bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu zamana kadar 10'dan fazla büyük otellerde çalıştım. Otellerin birden fazla departmanı olduğu gibi IT departmanı da vardı. Şahsen tavsiyem otellere gidip CV bırakman. Çünkü otellerde IT elemanına fazlasıyla ihtiyaç var.

Ne mezunusunuz ya da hangi sertifikalarınız var?

Liseden bilişim mezunuyum ama yeterli bilgiye sahibim, sadece tecrübem az. Millete yardım ede ede arıza tespit uzmanı oldum, donanım bilgim çok yüksek, işletim sistemi vs yüklemek çocuk oyuncağı zaten. İt sektöründe senelerdir bu işi yapıp benim bildiklerimin yarısını bile bilmeyen bir sürü kişi varken benim iş bulamamam üzüyor. Staj yaptığım yerde macun sürmeyi bilmiyorlardı, sıvı soğutmayı görünce ne olduğunu anlayamadi ben söyledim ne olduğunu tepkisi daha da komikti "ne radyatörü araba mı bu" demişti.

Açık fikrimi belirteyim. Birçok firmanın müdürü ile bu sohbeti etmişimdir çoğu yazılım sektöründe. Çoğu bilgisayar mühendisi benden az bilgisayar bilir yazılım dahil. İşe alım yaparken her insanın tüm özelliklerini ölçecek zamanı yok firmaların. O yüzden bu müdür ve CEO'ların ortak yorumu mezuniyetinin önemsiz olduğu ve sertifika/lisans belgelerine baktıklarını söylemişlerdi. Eğer donanım anlamında tamir konusunda bilginiz yoksa sizi işe almazlar. Bugün ben bile gidip arızanın nerede olduğunu anlarım ama ekran kartı chipset değişemem mesela. Daha seçilmenizi sağlayacak bilginiz varsa özellikle belge ile ispat edebileceğiniz onları şunun. Bu yazdığınızdan yola çıkarsak ben Technopat kullanıcılarının %60 ımdan bir farkınız olmadığını düşünürüm mesela çünkü bu dediklerinizi ben dahil çoğu üye yapabiliyor. Sizi neden işe alsınlar onu belirtin.

Otel de it elemanına ihtiyaç olacak kadar iş oluyor mu ya, ne gibi işler yapıyordun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…