Rehber Steam It Takes Two Cloud save silme yeniden başlama (Steam Cloud save değiştirme)

GrandPowerGamer

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar,

Ben oyunu tamamen baştan oynamak istediğimden bunu araştırıyordum fakat hiç bulamadım böyle bir başlık olmayınca da ben bulduğum çözüm ile yardımcı olayım dedim.

Yapmamız gerekenleri sıralayalım:
1) Steam'de oyunun ayarlarına gelip "Steam Cloud" özelliğini kapatıyoruz ve ardından Steam uygulamasını kapatıyoruz..
2) sıra oyunun save dosyalarını bulup silmekte öncelikle save dosyaları yerel ve Cloud olarak ikiye ayrılıyor biz hepsini sileceğiz.
(Bu adımda bize lazım olacaklar Steam user ID ve oyunun mağaza ID'si bunları elde etmek için yapmanız gerekenler şunlar :
Öncelikle istediğiniz oyunun Steam mağaza sayfasına gidip uzantısındaki kodu alın bu It Takes Two için steampowered.com/app/1426210/It_Takes_Two/ buradaki "1426210"
Bu bizim save klasörümüzün adı olacak o yüzden lazım.

Eğer birden fazla hesap kullanıyorsanız gireceğiniz userdata adlı klasörün içerisinde bir sürü klasör olacak ve ayırt edemeyeceksiniz. Bu yüzden ayırt etmek için https://steamdb.info/calculator/ sitesinden kendi hesabınızı aratıp Steam3 ID ye denk gelen sayıyı alın bu sizin klasörünüzün adı olacak.)

• Bilgisayar arama kısmına %localappdata% yazıp dosyaya giriyoruz.
  • It Takes Two adlı dosyaya girip içerisindeki savedata.nuts ve steam_autocloud.vdf adlı dosyaları siliyoruz.
  • (Oyunun kurulu olduğu yere gidiyoruz bende bu C klasörü.) Yerel disk (C - program dosyaları (X86) - Steam.
  • Userdata içerisinde önce kendi Steam ID dosyamıza girip sonra da oyunun mağaza ID bilgisiyle bulduğumuz dosyayı sileceğiz mesela It Takes Two oyununun save dosyalarını silecekseniz userdata klasörünün içindeki 1426210 adlı klasörü silmeniz gerekecek.
Şimdi bu adımlar bittikten sonra Steam'ı açıp oyuna giriyoruz, göreceğiz ki oyun sıfırlanmış fakat şimdi bundan sonra size göstereceğim Cloud'u değiştirmeniz için gerekli.
Oyuna girdik ve sıfırlanmış olduğunu anladık şimdi oyunu kapatıp Steam üzerinden oyunun Cloud save ayarını tekrar açıp oyuna tekrar giriyoruz.
Bu işlemi yaptığımızda Steam bize şöyle bir uyarı veriyor.

Burada ise yapmanız gereken local save kısmını seçmek çünkü uyarıda size şunu diyor.
Senin local ve Cloud save dosyaların çakışıyor hangisini baz alarak devam edeyim çünkü bunu Cloud üzerine de yazacağım.
Siz burada local seçip diyorsunuz ki bilgisayarda olan save ile devam et ve o da Cloud'un üstüne bilgisayarda 0'dan başlattığımız save dosyasını yazıyor ve bu şekilde oyun tamamen sıfırlanmış oluyor.

Ben bu şekilde çözdüm umarım sizin de işinize yarar iyi günler iyi oyunlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…