İtalya'ya gitmek için gereksinimler

Jteve Sobs

Centipat
2020 yılında kesinlikle bir yurt dışına çıkmak istiyorum çok fazla bütçem olmayabilir tatile kadar 10.000₺ ya olur ya olmaz öyle diyeyim. İtalya'ya gitmek için ne kadar para gerekli yaşam maliyetleri neler? Sadece Schengen Vizesi mi almalıyım veya daha kolay bir yolu var mı bana ne kadara patlar? Giden, bilen arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,pasaportunuzu aldıktan sonra uçak biletinizi almanız gerekmekte Avrupa'da Schengen vizesi geçmektedir bazı ülkeler hariç. Vize konusuna gelelim bir tanıdığınız vs. var ise onlardan istek atmalarını isteyin eğer yok ise uçak biletiniz gidiş donüş olduğu takdirde %80 vizeyi vereceklerdir. Eğer tek bir ülke gezecekseniz konaklama dahil 500€-600€ Yeterli olacaktır fakat eğer başka ülkeleri gezecekseniz 1000€ gibi bir miktar yeterli olacaktır fakat yanınızda her zaman fazla para bulundurmanız gerekmekte. Eğer alışveriş yapacaksanız Avrupa'da alkol,parfüm gibi şeyler ucuz fakat teknoloji oldukça pahalı bize göre umarım yardımcı olabilmişimdir toplam olarak 5000TL (uçak bileti dahil) bir ülkeyi rahatça gezebilirsiniz.

500-600 Euro derken? Herhalde ahırda falan kalınıyor 1 haftalık tatil yapılacaksa Bi' yemek yesen İtalya'da 30Euro gider zaten kafadan. Sırf müzelere giriş ücreti 500 Euro diyorsanız ona katılıyorum.

500-600 Euro derken? Herhalde ahırda falan kalınıyor 1 haftalık tatil yapılacaksa Bi' yemek yesen İtalya'da 30Euro gider zaten kafadan. Sırf müzelere giriş ücreti 500 Euro diyorsanız ona katılıyorum.
amacım lüks otellerde konaklamak saçma sapan yemeklere 30 40 euro bayılmak değil. Sandiviçte olsa yerim Airbnb'den idarelik bir evde olsa kalırım 500-600 belki yetmez ama 700 800 uçak bileti dahil makul gibi gözüküyor.

Örnek 8 gecelik konaklama linki. O tarihler için gidiş dönüş uçak bileti linki. Anlaşılacağı üzere tatil yapmayı bilen insan 4000₺ ile bile tatilini yapabilir. Bu arada AirBnb üzerinden konaklamalarda çok daha ucuza konaklayabilirsiniz...

Günlük ortalama size 28€ kalır, 20€ yemek ve diğer giderler için harcasanız 8€ arttırırsınız.

Bu arkadaş biraz lüks takıldığı için imkansız geliyor ona sanırım
Bu arkadaş biraz lüks takıldığı için imkansız geliyor ona sanırım İtalya'ya gitmişim bütçem kısıtlı otellerde ne işim var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…