İtemsatış'a kimlik fotoğrafı vermek güvenilir mi?

Elnath26

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben bir süredir İtemsatış'ta hesap satımı yapıyorum. Bugün paramı çekmek istediğimde hesabımın güvenilirlik faktöründen dolayı parayı çekemediğimi gördüm. Onun için de kimliğimin önlü arka fotoğrafını ve bir özçekim fotoğrafı istiyor. Bir sıkıntı yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı çıkmasın diye kimlik fotoğrafı istiyorlar zaten. Bu tarz satış sitelerinin çoğunda bulunan bir güvenlik sistemi.

Bu bilgilerin sahte olup olmadığını nereden kontrol ediyorlar acaba ?
Sahte olup olmadığını kontrol etmiyorlar. Olası bir dolandırıcılık anında site tarafının sıkıntı yaşamamasını amaçlıyorlar.

Bu tür siteler ne kadar iyi niyetli olursa olsun çoğunlukla siber güvenlik yanından zayıf oluyorlar yani kötü niyetli birileri bu siteden veri çalsalar bu senin için pek de iyi olmayabilir ama bu anllatttığım çok büyük bir olasılıkta sayılmaz.

Sahte olup olmadığını kontrol etmiyorlar. Olası bir dolandırıcılık anında site tarafının sıkıntı yaşamamasını amaçlıyorlar.
Ediyorlar. İsmini yazamadığım bir yerde hesap sattım. Bakiye çekmek istediğimde benden kimlik seri ve sıra numaramı istedi. Hatalı girdiğimde ise bilgiler doğru değil dedi

Bir sıkıntı çıkmaz.

Ediyorlar. İsmini yazamadığım bir yerde hesap sattım. Bakiye çekmek istediğimde benden kimlik seri ve sıra numaramı istedi. Hatalı girdiğimde ise bilgiler doğru değil dedi
R10 üzerinde kayıt olurken tamamen kendime ait olmayan bir kimlikle kayıt olmuştum. Halen de hesabım aktif Bakiye çekimlerinde dediğiniz gibi oluyor olabilir, doğru. Banka tarafından vs. ilgili olabilir gibi sanki.

R10 üzerinde kayıt olurken tamamen kendime ait olmayan bir kimlikle kayıt olmuştum. Halen de hesabım aktif Bakiye çekimlerinde dediğiniz gibi oluyor olabilir, doğru. Banka tarafından vs. ilgili olabilir gibi sanki.
R10 bence kontrol edememeli zaten. Bunlar kişisel bilgi çünkü neden forumun elinde olsun ki ? Ama aynı şekilde, bu firmaların da kontrol edememeleri gerekiyor. Bunların bir kısmı yurt dışı merkezli şirketler birde. Bundan dolayı merak ediyorum nasıl ve ne şekilde kontrol ediyorlar ? Kim servis veriyor ? Sonuçta benim o an girdiğim veriyi sadece kontrol için kullanmayıp kendi veritabanına kayıt edebilir her ne kadar yasal olmasada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…