İtemsatış'ta satılan hesap için iade isteniyor

Arost

Decapat
Daha fazla  
Bundan neredeyse 3 ay önce İtemsatış'da başka bir satıcıdan aldığım hesabı 1 ay önce sattım. Adam bugün bana yazdı ve geri çekildiğini iade istediğini belirti bende iade yapmayacağımı belirttim, destek açtı ve item satış iade yapmam gerektiğini söylüyor. Ne yapmalıyım? Adam beni dolandırıyor olabilir hesabı geri çekmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Atladığınız birşey var mı anlatırken, çok garip bir durum 3 ay önce satın almış olduğunuz bir hesap artık sizin oluyor ister satarsınız ister başkasına verirsiniz isterseniz bırakırsınız kenarda durur. Ne amaçla ve hakla iade isteniyor ? Herşeyi geçtim itemsatış bu durumu nasıl haklı görüp iade istiyor sizden ?

Hocam durum şöyle aldığım hesabı 1 ay önce sattım sattığım alıcı bana gelip hesabın geri çekildiğini iade istediğini söyledi bende haklı olarak şüphelendim ve hesabın iadesini yapmayacağımı geri çekmediğimi çekecek olsam ilk hafta çekeceğimi senin beni dolandırmaya çalışmadığını nereden bilebilirim söyledim ve hesaba herhangi bir garanti vermedim ve ilk mailinin bende olmadığını belirtim durum bu gerildim biraz hatalı bir şeyler yazmış olabilirim.

İtem satış destek açtım ve şöyle bir yanıt aldım

durum böyle hocam genel olarak

Çok saçma olay. Satışı yapıldıktan 1 ay sonra gelip para iadesi isteyen bir adamı çokta ciddiye almamanızı öneririm. Olayın fazla büyüyeceğini düşünmüyorum. Şahsen ben alıcıya gider “Adam mı s..yorsunuz ?” Der sonra yoluma bakardım. Saygılar.

Şimdi net oldu, siz öyle birşey yazmışsınız ki ben sandım sizin hesabı satın aldığınız ilk kişi iade istiyor. Siz hesabı alıp başkasına satmışsınız o sattığınız kişide bilgileri değişmiş diyip sizden iade istiyor.
Açıklayıcı kanıtlar sunmanız lazım, misal siz hesabı teslim ederken hangi mail adresiyle teslim ettiniz, hangi oyun hesabı bilmiyorum ama hesabı teslim ettikten sonra illaki bir şifre değişimi falan yapılıyordur sizin maile onay vesaire gelmiştir ilk satışı gerçekleştirdiğinizde misal onun resmini falan atabilirsiniz ya da yine hangi oyuna ait hesapsa hesap satışlarından ve mail değişimlerinden sonra o hesapların geri alınma olanağı var mı onları yazmanız lazım sistemi nasıl işliyor vesaire.

Hocam hesap Valorant hesabı hesabı arkadaşın üstüne yaptım herhangi bir sorun çıkmadı dediğim gibi 1 ay sonra bana gelip iade istediğini söyledi dava gibi bir durum olursa haksız duruma düşer miyim para iadesi yapmalı mıyım?

Yanlış bilgi: Riot Destek, belirli soruların cevapları karşılığında hesap sahibini doğrulayıp hesabı geri vermektedir.
Sanmıyorum, İtemSatış burada arabuluculuk yapmaya çalışıyor. Ben de birçok Riot hesabı arkadaşlarıma verdiğim oldu, Riot’ta hesabı tekrar geri alma gibi bir şey yok diye biliyorum, mail ve şifre değiştirildiği zaman.

Ek olarak, karşı taraf banlanmış falan olabilir, belki o yüzden iade etmeye çalışıyor olabilir. Eğer LoL hesabıysa, op.gg’den nickname aratarak ne zaman son oyunları oynamış bir bakın. Misal, bugün oyuna girilmiş mi, dün vesaire.

Para iadesi yapılmaz ise kimlik bilgileri karşı tarafa veriliyormuş. Adam dava açarsa konu sahibi arkadaş suçlu bulunur mu? Elindeki kanıtlar onu kurtarmaya yeter mi?

Konu kapatılabilir kul hakkı geçmemesi için suçlu ben değilim ama yine de 300 400 TL için kul hakkına girmek istemedim bu yüzden iade yapacağım tavsiyem bu tarz sitelerden bir şey alıp satmayın.

Normal böyle şeyler lolzden hesap alıp satıyorlar 50-100₺ için insanları dolandırıyorlar İtemsatış'tan hesap almayın satmayın hocam en iyisi iade verin 13-14 yaşında coluk çocukla ugrasmanızdan iyidir diye düşünüyorum şu İtemsatış'tan da mümkünse uzak durun İtemsatış'ın tek kazancı site sahibi onun harici satıcılar falan da 5-10 kuruşla övünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…