Itopya APU-SEA Sistem sorunlu çıktı

Makaleler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 4650G
GPU: RX Vega 7
RAM: 2x8 Goodram 3600 MHz CL 18
SSD: Kingston A2000 500 GB M.2 NVME
PSU: FSP Hyper K 500w 800+
Kasada aşağıdaki sorunlar var:
1- Ön paneldeki 3 fandan en alttaki fan dönmüyor. RGB ışığı yanıyor ancak dönmüyor. Kasa çalışır vaziyette iken kasanın ön kapağını (ön panelini değil kapağını) söküp parmağımla yarım tur döndürünce dönmeye başlıyor. Ancak kasayı yerinden oynatırsam (kapalı vaziyetteyken) tekrar duruyor.
2- Kasadaki USB portları çalışıyor. Ancak bu portlara takılı USB'ler BIOS esnasında algılanmıyor. Windows ortamında bu portlara taktığım klavyede temassızlık-geç algılama-tamamen algılamama sorunları oluyor.

Kasanın içinde gelen MLD SSD'yi kendi A2000 512 GB SSD diskim ile değiştirip MLD diski söktüm. MLD diski sökerken diskin vida pulu da vida ile birlikte çıktı. Ürünü Itopya'ya MLD disk olmadan ve içinde kendi A2000 diskim takılı şekilde gönderebilir miyim? (ürün iadesi istemiyorum. üründen memmunum, kasası sıkıntılı gibi) Gönderirken nasıl bir taleple göndermeliyim?

Biraz kötü bir yorum olacak ama; Ben aldım ve 0 sıkıntı hiçbir sorun göremedim tamamen işlevsel performans sunuyor.

Hocam bende bu sistemden aldım umarım böyle bir sorun bende olmaz bu arada iade/değişim deneyin

Bahsettiğiniz sorunların anakarttan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Detaylı bir inceleme gerektirir tabi...
Kasa fanının elle yarım tur döndürüldüğünde çalışıyor oluşu ve anakart USB'lerinin sorunsuz oluşu bana kasanın sorunlu olduğunu çağrıştırıyor.

Hocam bende bu sistemden aldım umarım böyle bir sorun bende olmaz bu arada iade/değişim deneyin
Sistemden memmunum ama Sadece kasa değişimi talep edemez miyim?

Hocam performansı etkilemiyorsa ben kullanırdım sonra zaten kasa +PSU değiştirirsin ikisi de dandik

Hocam performansı etkilemiyorsa ben kullanırdım sonra zaten kasa +PSU değiştirirsin ikisi de dandik

Kasa da hoşuma gitti ama ya Yenilemeye bütçem de yok şimdilik. Böyle yollasam sadece kasayı değişemezler mi?

USB'lerdeki sorun anakart portlarında da var. Windowstan yeniden başlatınca klavyeyi çekip takmadan algılamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…