Selamlar yeri değil belki ama dediğinizi yaşıyorum. 3-5 gündür BlackShark V2 X kullanıyorum, ses 7.1 gibi eyvallah ama gerçekten algılamakta güçlük çekiyorum ne yapmam gerek?
Alacağınız 5000 tl lik kulaklığın sürücüleri arctis prime'dan kötü olacaktır. Eğer amaçlarınızdan biri müzikse ve dac amp varsa alın. Kulak titretiyor kulaklık.
Besleyecek donanımı olan arkadaşlar MUTLAKA Arctis Prime'ı göz önünde bulundursunlar. 1300 lira çok ucuz bu kulaklık için. Genel olarak 1700 liradan pahalı hiç görmedim zaten de o fiyat da uygun bence zaten.
Alacağınız 5000 TL'lik kulaklığın sürücüleri Arctis Prime'dan kötü olacaktır. Eğer amaçlarınızdan biri müzikse ve DAC AMP varsa alın. Kulak titretiyor kulaklık.
Kulak titreterek kullanırsa çok geçmeden o kulağı eline alır 80 dB gecmeyin kulaklikda. O tüy hücreler ölürse işitme kaybı ile birlikte bir sürü problemle karşılasirsiniz. Kulaklarınıza iyi bakın.
Kulak titreterek kullanırsa çok geçmeden o kulağı eline alır 80 dB gecmeyin kulaklikda. O tüy hücreler ölürse işitme kaybı ile bir sürü problem ile karşılasirsiniz. Kulaklarınıza iyi bakın.
Kanalici yani kulak içi kesinlikle kullanmayın. Kafaustu ve ses yalıtımlı olsun mümkünse ve fazla süreli kullanmayın. Sesin şiddetine bağlı. Normalde kulaklar doğa olaylarına karşı başa çıkabilir bizim yaptığımız yapay sesler 100 110 120DB'de kulaklarda yüksek frekansda işitme kaybı başlar ve geri dönüşü olmaz. İkisi arasında fark var tabii biri direkt kulak zarına doğrudan basınç uyguluyor. En iyi ihtimal kafaustu kulaklık o da fazla kullanmamak kulakları dinlendirerek dinlemek. İşin ilginç yanı işitme kaybı yavaş ve sinsi bir şekilde ilerler farkına varmazsin.
Günlük konuşma ses şiddeti 60dB kulaklıkta oyun oynarken bunu fazla gecmemeye çalışın 60 70dB aralığı ideal oyunlar için. Ses fazla gelsin, müziğin bassini hissedeyim filan derseniz ileride büyük pişmanlik yaşarsınız. Bu söylediklerim tüm insanlar için geçerli kulağınıza sahip çıkın. Atış yapanlar da mutlaka kulaklarını gürültüden koruyarak atış yapsınlar. İyi forumlar herkese.
@zoldiac34@nazimmacit hocam Arctis Prime aldım ben Amazon'dan yaklaşık 2 hafta önce ama herhangi bir ses kartım DAC AMP veya amfi bulunmuyor bende anakartta ALC892 var ve yetmiyor farkındayım uygun fiyatlı ses kartı ne öneri yapabilirsiniz örneğin Ugreen ses kartları var onlar yeteri kadar iş görür mü yoksa daha üst seviye ses kartı mı gerekir bu kulaklık için.