İtopya garanti süreci

K-Pax

Kilopat
Makaleler
6
Daha fazla  
İlginç bir garantili ürün serüveni geçirmekteyim, sizlerle paylaşmak istedim.

HyperX Alloy mekanik klavyem aldıktan bir süre sonra çift basmaya başladı, ben de HyperX'in sitesinden destek talebi oluşturarak ne yapmam gerektiğini sordum ve bir süre sonra Türkiye'deki yetkililere bildirdiklerini ve benimle iletişime geçileceğini söyledikleri bir mail aldım. Birkaç gün sonra da destek bilişim isimli yetkili servis firmasından mail geldi, mailde kargo ücretini karşılayarak klavyeyi kendilerine gönderebileceğim söyleniyordu. Söyledikleri şekilde klavyeyi kutusuyla gönderdim ve beklemeye başladım. Yaklaşık 2 hafta sonra ürün takip sisteminde "ürünün servisten çıkışı yapıldı" yazmaya başladı. Yoğun çabalarım sonunda klavyenin hatalı kabul edildiği ve yenisi ile değiştirilmesine karar verildiğini öğrendim. "Peki ürünü kim gönderecek?" diye sorduğumda Kingston TR dediler, eyvallah deyip beklemeye başladık. Beklerken 70 günü geride bıraktım ve defalarca klavyem nerede diye yetkili servise başvurdum. Her defasında Kingston TR'ye sorun diye yanıtladılar. Kingston'un sitesinde ulaşabileceğim bir Türkiye telefon numarası yok, bende destek talebi oluşturdum, İngilizce cevaplar verip Türkiye'deki yetkililere bildirdik dediler ama ne klavye geldi ne de arayan oldu. Türketicinin korunması hakkındaki Kanun'da ayıplı malın değiştirilmesi konusunda satıcı ve ithalatçı ortak sorumlu olduğu yazdığından İtopya ya da başvurup durumu anlattım ama, verdikleri cevap "İşlemleri kendiniz yetkili servisi ile iletişime geçerek yapmışsınız, durum ile ilgili firmamızın bir bağlantısı yoktur talebinizi yetkili servise iletiniz." oldu. Anlayacağınız arızalı da olsa elimdeki klavyeden de oldum ve kimse sorumluluk almak istemiyor. Elimde ürünün değiştirildiğini söyleyen bir teknik servis fişinden başka bir şey yok. Son çare olarak tüketici hakem heyetine başvurdum, bir gelişme olursa burada paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İtopya'nın hizmet konusunda kötü olduğunu biliyordum. Fakat bu kadar da beklemezdim. Bu nasıl bir saçmalık ya? Ayıp denen bir şey var arkadaşım. Sen git o kadar yayıncılara sponsor ol, o kadar yerde ismini duyur, hizmet kısmına gelince çöp. Sizede geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede sorununuz çözülür.

Dile kolay hocam 70 gün nedir yahu, geçmiş olsun. Umarım tüketici hakem heyeti durumunuzu bir an önce sonuçlandırır. Bende İtopya'dan mecburen monitör aldım inşallah sorun yaşamam diye dua ediyordum sorun çıkmadı şükür yoksa beni de benzer bir sonuç bekliyor olacaktı.

İtopya satış sonrası sıkıntılı evet ama ben bu konuda itopya ile ilgili bir durum göremedim.
HyperX'e yazmışsınız, Destek Bilişim firmasına göndermişsiniz, ürünü geri gönderecek firma Kingston TR, olayın hiçbir yerinde İtopya yok ama başlık "İtopya garanti süreci".
Siz İtopya'yı kendiniz aradan çıkarmışsınız, şimdi İtopya'yı sevmem ama nereden bilsinler ürünün nerede olduğunu?

Son düzenleme:

Arkadaşa katılıyorum.

Arkadaşa katılıyorum.
Bu konudaki İtopya'nın hatası nedir?

Benzerini arızalı RX 590 ile yaşamıştım. Grafik kartı yamuk geldi bildiğin... Geri gönderdiğimde itopyada 10 iş gün içerisinde servisten onay alıp geri gönderilecek dediler. Onaylandı lakin tam 60 gün ardından kart elime ulaştı ve şu olaya bak ayını kartı göndermişler... Şikayet var sitesinden talep açtım ve tüketici haklarına başvuracağımı belirtimiştim, e posta üzerinden gönderin diyip yeni göndermişlerdi... itopya pişmanlıktır.

Ben onca donanım araştırırken İtopyayi sürekli bu sorunlarla duyup okudum.
Sonuç olarak toplayacağım yeni bilgisayarın A dan Z ye bütün parçalarını itopya dışından almaya karar verdim.
Lakin nereden almalıyım hala kararsız ve endişeliyim.
Vatan Bilgisayar, Hepsiburada,N11 gibi sitelerde durum nedir acaba?

Şu yaşanan konuda İtopya ile alakalı tek bir olumsuz durum yokken neden herkes karalama peşinde anlamıyorum. Tamam firmanın sorun yaşadığı durumlar olabilir ama hizmet alıp memnun kalan insan sayısı da fazlasıyla mevcut. Her İtopya konusunun altında aynı şey yaşanıyor maalesef ve konunun başlığı da yanlış bence.

Hocam bu konu hakkında arkadaş garanti sürecinde yanlış yer ile iletişime geçerek her ne kadar hatalı olsa da malı satan satıcının ilgilenmesi gerekir diye düşünüyorum.
Adam hata yaptı diye o hatayı kullanarak biz niye uğraşalım şeklinde bir yaklaşım hiç hoş değil.
İnternette bir çok yerde garanti surecinde itopyaya ulaşamadığı için uretici firmaya ulaşarak sorununu çözen kişilerin yazdığı mesajlar dolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…