İtopya Hazır GTX 1060 Sistem

Mr Ragnot

Hectopat
Daha fazla  
https://www.itopya.com/DADG-M1060-G...ng-X-6GB-8GB-DDR4-1TB-Disk-Gaming-Bilgisayar/

https://www.itopya.com/DADG-G1060-W...1060-6GB-8GB-DDR4-1TB-Disk-Gaming-Bilgisayar/

İki sistem arasında kaldım ve aklıma takılan birkaç sorum var.

1-) İkisinin arasındaki tek fark ekran kartları GİGABYTE W.F ve Msi GAMİNG X, anakart olarak ise Asus Prime A320M-K ve MSİ Gaming Pro; bu farklar 200 TL'ye değer mi ve iki ekran kartı arasındaki fps farkı nedir ?

2-) 2 sistemde de 550W PSU var bu beni biraz endişelendirdi yeter mi güç bilgisayara bazı konularda ani bilgisayar kapanmaları filan duymuştum ancak markalarının Corsair ve sertifikasının 80+ olması da güven veriyor.

3-) Anakartları A320M yonga setli, bunun B350 serisinden farkları nelerdir, Overclock yapabilir miyim ?

4-) Ryzen serisi için yüksek bellek frekansı şiddet ile tavsiye ediliyor ve iki sistemde de 8 GB 2400 MHZ RAM var, bu RAM'ler, RAM Overclock'u için uygun mudur soğutması vs. ve ileride bir 8'lik daha taktırmayı düşünüyorum.

5-) Yine forumdaki bazı konularda R5 1500X'in ani kapanma sorunu, çekirdek sorunu vs. vardı, açıkçası bu da beni korkutuyor. Lütfen bu konularda beni aydınlatır mısınız ?

@Mr Ragnot @InJustice
Arkadaşlar SSD olmayan bir sistem trafikte bugatti sürmek gibidir. Hep yavaş hep yavaş. Yapmayın. Sonradan eklerim deme hep yalan oluyor.

@Mr Ragnot @InJustice
Arkadaşlar SSD olmayan bir sistem trafikte bugatti sürmek gibidir. Hep yavaş hep yavaş. Yapmayın. Sonradan eklerim deme hep yalan oluyor.
SSD'nin performansa bir etkisi yok bence. Kopyala yapıştır yaparken bir etken sadece. Windows 20 saniyede açılsın, 30 saniye de açılsın banane. 1 Dakika sürse ne olacak sanki. 7200RPM HDD olsun yeterli. Benim görüşüm bu yani. Sonuçta SSD gerecektirecek internet download hızlarımız da yok

Ryzen 5 1500X alıyorsanız overclock destekleyen asus prime b350 gibi OC destekleyen bir anakart almak daha mantıklı olacaktır.
Size tavsiyem overclock yapmayacaksanız Ryzen 5 1500 veya 1600 almanız bu şekilde A320 alabilirsiniz.
Eğer Ryzen 5 1500X veya Ryzen 1600X alıyorsanız OC destekleyen bir anakart almanız.
Bence yollanılan sistemden birkaç parçanın bütçesi düşürülüp kalan parayla B350 bir anakart alın almışken çünkü çok ciddi bir fiyat farkı yok. İleride ihtiyacınız olursa hangi Ryzenınıza OC yaparsınız.

1-Pek bir FPS farkı olurmu bilmem ama Gaming X modelinin soğutması daha iyi daha rahat O.C. yapabilirsin.

2-Rahat rahat yeter hiç endişeye kapılma.

3-B serisi overclock destekliyor ama A serisi desteklemiyor. Bende Asus Prime B350M-A var alabilirsin. Anakart hakkında bir önerim görünüşünün güzelliğine aldanıp MSI alma. Ryzenle pek uyumlu değiller BIOS güncellemelerini ASUS kadar iyi ve erken sunmuyorlar.

4-Bu konuda haklısın. Gönül 3000 istiyor ama DOCP destekli yok. Bi Corsair Vengalance (Yanlış yazmış olabilirim) serisinin 16GB 3000MHz var oda 16 GB, 1 tane satsanız ne olur sanki ayıp ediyorsunuz Corsair Bey.

5-Ilk defa senden duydum. Bir sorun olursada garantiler var.

İtopya'da sistem değişiklikleri yapabilir miyim ? Site üzerinde parça değiştirme seçeneği yok ancak telefon ile iletişime geçip değiştirebilir miyim çünkü ben de B350 seti anakart ve 16 Gb 3000 Mhz RAM istiyorum.

Gerek yok parçaları kendin montajlayacaksan her parçayı akakçe, cimri gibi sitelerden aratıp en ucuzunu alabilirsin.

SSD bence de çok gerekli değil. Helede online oyunlarda.
Loading süereleri uzun olan oyunlarda yararı oluyor ama SSD ye verilecek miktarı başka bir parçada kullanmak bana daha mantıklı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…