İtopya hazır sistemin kargoda RAM'i çıkmış

Hktn00

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, İtopya üzerinden hazır sistem aldım ve bugün elime ulaştı. Kasayı açtığımda RAM'in yerinde olmadığını ve RAM soketinin tırnaklarının açık olduğunu fark ettim. Büyük ihtimalle RAM, kargo esnasında yerinden çıkmış ve kasa içinde her yere çarpmış. Asıl komik olan şu ki, kasayı aldım fakat monitörüm yok, bu yüzden RAM'e veya başka bir bileşene zarar gelip gelmediğini kontrol edemedim. Eğer bir sıkıntı olursa nasıl bir yol izlemeliyim? İtopya parça değişimi yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, İtopya üzerinden hazır sistem aldım ve bugün elime ulaştı. Kasayı açtığımda RAM'in yerinde olmadığını ve RAM soketinin tırnaklarının açık olduğunu fark ettim. Büyük ihtimalle RAM, kargo esnasında yerinden çıkmış ve kasa içinde her yere çarpmış. Asıl komik olan şu ki, kasayı aldım fakat monitörüm yok, bu yüzden RAM'e veya başka bir bileşene zarar gelip gelmediğini kontrol edemedim. Eğer bir sıkıntı olursa nasıl bir yol izlemeliyim? İtopya parça değişimi yapar mı?

Bu tarz durumlarda kargo kutusunu açarken mutlaka video çekin ve kendinizi hukuken garanti altına alın. Eğer kasada çizik hasar varsa, RAM çalışmıyorsa iletişime geçer, değişim istersiniz.

Bu biraz montaj yapan arkadaşın kusuru gibi tırnakları kapalı olan bir RAM'in yuvasından öylece çıkabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Yani o yuvaları açabilecek kadar titreşime maruz kalan bir cihazda diğer ekipmanlarında sorun yaşaması kaçınılmaz olur. Sanki tırnakları tam kapamamış gibi montajcı arkadaş. Geldiği şekilde bir fotoğraf çekip mail ile gönderebilirdin elinde belge olurdu bu şekilde. Şimdi monitör gelince denersin bilgisayarı stres testlerine de RAM testlerine de sokarsın zaten geçerse sorun yoktur demektir.

Televizyon ile test yapabilirsiniz idarelik, sorun olacağını düşünmüyorum. Bariz çizikler varsa tabiki iade edin rahatsız etmemesi için ancak anakart o ramin sağa sola çarpmasıyla bozulacak kadar hassas bir yapı değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı