Öncelikle bu bir şikayet makalesi değildir, ben alırken aklımda çok soru işareti vardı ve cevaplayan kimse yoktu. Almayı düşünen arkadaşlara yol gösterici olarak yazmak istiyorum.
i3-14100F RTX4060 KUARK-BUDGET
Modelini tercih ettim, 21.000TL idi. İşlemciyi orada bulunan özelleştirme seçeneklerinden i5-14400F
yaptım ve fiyat 24.500TL oldu. Siparişi sırf hızlı kargoya verilmesi için demonte olarak verdim ancak tam 3 gün sonra verildi kargoya, (sordum ve demonte sistemlerin test edilmeden gönderildiğini söylediler, bu risk size kalmış. hız mı güvence mi?) burdaki gecikmeden memnun olmadığımı belirtmek isterim. Monteli alsanız çok daha uzun sürecek muhtemelen. Çarşamba öğlen saatlerinde UPS kargoya verildi ve Perşembe sabah 11'de geldi. Ankara'dan Adana'ya 1 günde gelmesi hiç görmediğim bir şey, yalnız dikkat edin, çok nüfusu olmayan illerde oturuyorsanız UPS'nin yalnızca haftada bir kez dağıtım yaptığını duydum. UPS'den fazlasıyla memnun kaldım. Sistem idare eder bir şekilde paketlenmişti. Bir kutuya ekran kartı işlemci gibi bileşenler, bir kutuya kasa olacak şekilde iki kutu halinde geldi. Hani dokunsan kırılacak diyeceğiniz kadar kötü değil ama "oo harika paketlenmiş" diyecek kadar da iyi değil, bence yeterli. Sistemin kurulumunu yaptım, tüm parçalar çalışıyordu sorunsuz şekilde. Demonte olarak aldığım için içerisinde Windows yüklü değildi o da aklınızda bulunsun. Anakartın BIOS sürümü tam 1.5 yıl eskiydi ona da dikkat çekmek isterim. Yani eğer anakartınızın işlemciyi desteklemesi için BIOS update gerekiyorsa monte sistem tercih edin. Benim aldığım FAZEON soğutucu bu seviyedeki bir işlemciyi soğutmuyor, 100 derece görüyorum. Bu noktada itopya'nın bir suçu yok, benim bütçem yoktu idarelik bir fan aldım ileride değiştirmek için, aklınızda bulunsun gerekirse ekran kartından kısın bütçede ama güzel bir soğutucu alın. Bahsetmek istediğim bir diğer şey RTX 4060 ASUS DUAL ekran kartı kutusuzdur yazmasına rağmen kutusunda jelatini ile geldi, o da güzel bir artı. Kısacası alışverişimden memnunum. İtopya'yı tercih edebilirsiniz.