İtopya köpük kırıldı diye iadeyi reddetti

canerak00

Femtopat
Daha fazla  
İtopya'dan ASUS TUF Gaming VG27AQML1A 27” monitör siparişi verdim. Ürün birkaç gün sonra geldi, hemen kurup oynamaya başladım. Ekranı biraz yukarı kaldırıp farklı bir açıdan oynamak istedim ama kaldırır kaldırmaz görüntü gitti. Cihazı kapatıp açtım, tekrar denedim, yine aynı sorun oldu. Bunun üzerine ürünü iade etmek istedim fakat sitelerinde “talep oluştur” gibi bir seçenek yoktu. Ben de ürünü getiren firma olan UPS Kargo üzerinden iade talebi oluşturup geri gönderdim. Ürün pazartesi günü ellerine ulaştı fakat ne bir bilgilendirme yaptılar ne de dönüş sağladılar. Mail atmayı bile çok görüyorlar. Bugün ise mesaj atıp ürünün bana geri gönderildiğini söylediler. Ürünü incelemeye bile almadan iademi reddetmişler. Sebep olarak da sadece köpüğün kırık olduğunu söylemişler. Halbuki üründe tek bir çizik bile yok, sadece köpük kırılmış. Müşteri hizmetlerini aradım, “kabul edemeyiz, teknik servise gönderelim” dediler. Sıfır aldığım üründe böyle bir problem yaşayıp iade edememem kabul edilemez. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim: İtopya'dan kalem dahi almayın. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Sadece köpük kırıldı diye iade reddedilebilir mi? Böyle bir şey mümkün mü? Ben tüketici hakem heyetine başvuracağım.

THH başvurun, mesajları, verilen cevapları vb. kaydedip dosya oluşturun güzelce.

THH'ye başvurun yeterli. Süreç biraz uzun sürecek ama yapacak bir şey yok.

THH’ye başvurun dedikleri gibi. İtopya da köpük kırıldı diye iade almıyorsa yazıklar olsun. Güvenilir firma diye önerip alışveriş yaptığımız firmanın hareketlere bak. Büyük rezillik.

Durum gerçekten can sıkıcı. Anlattığına göre ürünün çalışmasında problem var ve sadece köpük kırığı sebebiyle iade reddi yasal olarak geçerli değil. Tüketici Kanunu'na göre ayıplı mal kapsamına giriyor ve iade, değişim veya onarım hakkın var.
Bence yapabileceğin en doğru şey, İtopya'yla yazılı olarak tekrar iletişime geçip iadeyi talep etmek ve ürünün teknik arızasını vurgulamak. Eğer sonuç alamazsan, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvur. Fatura, kargo belgeleri ve reddedildiğine dair yazışmaların hazır olsun. Zamanında bilgisayar topladık kule tipi soğutucu kasaya uymamasına rağmen "test ettik" diyerek göndermişlerdi böyle bir firmaya ne diyebilirsin ki?

THH'ye başvurun yeterli. Süreç biraz uzun sürecek ama yapacak bir şey yok.

Müşteri hizmetleri üzerinden iletişim sağladım şimdi de kanır olsun diye mailden konuşayım o zaman.

Onca yayıncıya güvenip alışveriş yaptık rezillik tamamen.

Talebiniz dışı olacak ama: Neden teknik servise göndermeyi kabul etmediniz?

Köpüğü bahane gösteremezler THH başvurun ancak "Ekranı biraz yukarı kaldırıp farklı bir açıdan oynamak istedim ama kaldırır kaldırmaz görüntü gitti" bu kısım etkileyebilir THH kararını.

THH'ye başvurun köpük bahanesi bayağı iyimiş sırf iade almamak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…