Bana sundukları iki modeli görüyorsunuz ikiside benim için bir seçenek değil o yüzden iade alıp yoluma mı baksam diyordum dediğiniz gibi bir mail atayım o zaman verecekleri cevaba göre thk yapabilirim bilmiyorum.Birebir değişim yapmak zorundalar. Ellerinde yoksa bir üst modeliyle değiştirmek zorundalar. Kabul etmezlerse tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekiyor. IPS, beyaz ve düz bir model olmasını gerektiğini tüketici hakem heyetine belirtirsiniz. Gerekirse en tepe modelini vermek zorunda kalırlar. Bunların yaptıkları NVIDIA kart elimizde kalmadı muadili AMD kart verelim demek gibi. Böyle saçma şey olur mu?
Gördüğünüz gibi bu iki monitör de VA ve Curved monitörler ama benim sahip olduğum monitör ne Curved ne VA barındırıyor. Ek olarak zaten satın alma sebebim olan beyaz olma özelliği yok. Ürünü 10.800 gibi bir fiyat etiketiyle satın almıştım. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? İtopya'dan başka monitör isteyip daha düzgün bir şeye sahip olabilir miyim? Olamaz mıyım bilgim yok. Sizce iade etsem bu fiyata çok üzülür müyüm?
Çok teşekkürler süreç yönetimi ile ilgili bilgi verdiğiniz için en son attığım maillere hafta sonu dolayısıyla cevap gelmedi süreci bu şekilde yönetmeye çalışacağım güncelleme geçerim mutlaka. Çok sağolun.Size teklif edilen model, teknik özellik olarak eski model emsalinde olmak zorunda. Siz kabul etmediğiniz sürece de ne iade ne de belirtilen ürünler ile değişim yapabilirler.
Sıfır kutu benzer veya üst seviye ürün ile değişim hakkınız. Size teklif edilenleri kabul etmeyip tüketici hakem heyetine başvurursanız (bilirkişi tarafından muadil ürün listesi çıkartılmasını talep edin), kazanırsanız bilirkişi tarafından değişim için uygun ürünler listelenir ve satıcıdan talep edebilirsiniz.
Hakkınız haricinde benim tavsiyem, minimum zarar ile ortayı bulmaktır. Yapmak zorunda değilsiniz, haklarınızı kullanabilirsiniz sadece fikir veriyorum:
Ben olsam, ilk önce hem satıcıyı hem distribütörü değişim için zorlarım, haklarımı bildiğimi tüketici hakem heyetine gideceğimi vurgularım. Kabul etmiyorlarsa daha üst 2 3 ürün belirleyerek fiyat farkı ödemeyi teklif ederim. Mesela 10600'e aldığınız ürün, şu an 15000 TL yse 16500 TL'lik üst model için 1000-1500 TL fiyat farkı teklif edebilirsiniz.
Rica ederim hocam, takipteyim.Çok teşekkürler süreç yönetimi ile ilgili bilgi verdiğiniz için en son attığım maillere hafta sonu dolayısıyla cevap gelmedi süreci bu şekilde yönetmeye çalışacağım güncelleme geçerim mutlaka. Çok sağolun.
Maalesef distribitör firma tarafından farklı bir ürün sunulamamakta.Rica ederim hocam, takipteyim.
Distribütör kim, direkt distribütör ile iletişime geçin.Maalesef distribitör firma tarafından farklı bir ürün sunulamamakta.
Gibi bir cevap geldi galiba uğraştıracaklar gerçekten.
Hayır hocam bu mesaj önceki hafta içi attığım maile cevap olarak geldi hafta sonu olduğu için maile cevap vermemişlerdi şimdi o yolu izlemeye başlayacağım.Distribütör kim, direkt distribütör ile iletişime geçin.
Fiyat farkı teklif ettiniz mi hocam?