Arkadaşlar aşağı yukarı son 1-2 aydır bu tür konuları sık sık görmeye başladığımızı düşünüyorum. 1 Mayıs 2020 Cuma günü Vatan Bilgisayardan toplamış olduğum sistemi ekte paylaşıyorum. Toplam sepet tutarı: 5101 TL. Aynı sistemi sağdan, soldan (Hepsiburada, N11, İncehesap, Teknobiyotik, İtopya gibi) topladım ve sepet tutarı 5222 TL oldu. Hala bu sitelerden alışveriş yapıp mağdur olmayın diye oturup biraz araştırdım. Evet doğru bazı haftalar gerçekten o sitelerde indirim oluyor. Özellikle sistem toplamada maksimum 200-300 TL kâr edeceğiz diye kargo ve satış sonrası çekilen sıkıntılar da yanımıza kalıyor. Gerisi artık sizde. İyi sosyaller. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Vatan bilgisayar sponsorum değil, orada çalışmıyorum
İtopya bir ekran kartını 8 iş gününde kargoya verdi bulunduğum şehirde ki şubeden evime ise 10 iş gününde getiremediler. Çok aşırı mecbur kalmadığım sürece bir daha alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Rezaletin daniskası.
topladığın sisteme baktımda 1600 yerine 1600 AF seçip 1x8GB yerine 2x4GB ya da 2x8GB Dual Channel olsa daha performanslı olurdu sistem toplayacak olanlar için fikir olsun diye yazıyorum.
topladığın sisteme baktımda 1600 yerine 1600 AF seçip 1x8GB yerine 2x4GB ya da 2x8GB Dual Channel olsa daha performanslı olurdu sistem toplayacak olanlar için fikir olsun diye yazıyorum.
Vatan'la siteler arasında bir fark yok aslında ben anlamıyorum niye sitelere çok yöneliyorlar. Sitelerde 6000TL'lik sistem 4500 TL diye yazıyorlar halbuki o sistem zaten 4800 falan ediyor en fazla göz boyuyolar.
Şu iki firmanın gereksiz yere abartıldığını düşünüyorum. Vasat kurumsallık, maksimum sponsorluk ve reklam sonuç bu oluyor.
Bu tip indirimleri her firma, site yapıyor zaten. Almak istediğiniz ürünü (ekran kartı, işlemci vb.) Google'a yazıp yanına da akakçe ekleyince en uygun seçenekler, indirimlerle karşılaşıyorsunuz eğer varsa.
Eğer bir ürün özel indirimde değilse Vatan Bilgisayar, hepsiburada vb. hep aynı fiyatlar oluyor.
Hocam bu konularda pek bilgili değilim ancak quad yapamam sanırım, anakartın 4 ram girişi yok. Ama dual olur sanırım. İkinci bir 8’lik RAM alacağım ilerleyen zamanlarda.