İtopya v3.5 sistem ani FPS düşme sorunu

Türkü48

Centipat
5 ay önce almış olduğum PC'de her oyunda anlık olarak drop oluyor. Ekran kartı ve işlemicinin kullanımı düşüyor. Bu da direkt olarak oyunu etkiliyor. Çözümü nedir arkadaşlar? Yardım edin.
Sistem özelliklerim:
MSI B450M-A PRO Max
AMD Ryzen 1600 ( Wraith Spire Soğutucu)
G.Skill 8 GB Ripjaws v kırmızı 3000MHz CL16 Single kit
MSI RX570 Armor OC 4 GB GDDR5 256 Bit
Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM
Kingston A400 240GB M.2 SSD
Corsair Spec Delta RGB 550W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
RX serisi oldukça sorunlu mu?
Evet oldukça sorunlu. Wattman, düşük GPU kullanımı, görüntü vermeme vb. sorunları en çok yaşayan seri. Bu yüzden tercihimi RX 580 yerine GTX 1060 modelinden yana kullandım. Daha düşük performanslı olması problem değil, stabil olmadıktan sonra bir anlam ifade etmedi benim için.

Evet oldukça sorunlu. Wattman, düşük GPU kullanımı, görüntü vermeme vb. sorunları en çok yaşayan seri. Bu yüzden tercihimi RX 580 yerine GTX 1060 modelinden yana kullandım. Daha düşük performanslı olması problem değil, stabil olmadıktan sonra bir anlam ifade etmedi benim için.
2017 yılından beri RX 480 sahibiyim dediğin sorunları geçtim hiç bir sorun yaşamadım :D RX 570-580 sahibi olan tanıdıklarım var.Hiç birisinden şikayet duymadım.

@VQ35DETT senin ya da arkadaşlarının problem yaşamadığı, diğer insanların problem yaşamadığı anlamına mı geliyor? RX serisi genel olarak pişmanlıktır, Armor ise RX serisinin en rezil modellerindendir. Sadece bu forumda binlerce konu bulabilirsin bu problemlere dair. Kulaktan dolma ya da internette bir yerlerden bilgilerle kimseyi yönlendirmiyorum ben. Bu arkadaşın da ekran kartı problemli. Konuyu takibe alıp, bekleyin.

@VQ35DETT senin ya da arkadaşlarının problem yaşamadığı, diğer insanların problem yaşamadığı anlamına mı geliyor? RX serisi genel olarak pişmanlıktır, Armor ise RX serisinin en rezil modellerindendir. Sadece bu forumda binlerce konu bulabilirsin bu problemlere dair. Kulaktan dolma ya da internette bir yerlerden bilgilerle kimseyi yönlendirmiyorum ben. Bu arkadaşın da ekran kartı problemli. Konuyu takibe alıp, bekleyin.

Google'ye "GTX 1060 Sorun" yazdığımda benim de karşıma binlerce sonuç çıkıyor :D RX serisi sorunlu diye kendini kandırmaya devam et sen. Hadi kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı