İtopya vb. satıcıların serbest piyasa desteği

Suç bu adamlarda değil ki, bu adamlar kâr amacı gütmekte gayet haklı.
Bir de bizim milletimizde şu var; "Biz zaten sıkıntı çekiyoruz satıcı ve üreticiler de bizim çektiğimiz sıkıntıyı biliyor o yüzden yardım etmek zorundalar! Gerekirse kârlarından olsunlar ama ucuza satsınlar umurumda değil!"

Ben de bunu anlamıyorum işte. Senin deponda 100 Tane kulaklık var. Zamanında 400 TL den getirttin şuan 800 TL den satmak zorundasın. Çünkü senin paranın değeri ilk getirttiğindeki ile aynı kalmadı.

Bir önceki seçimlerde, arkadaş grubumda çok yakın arkadaşım ve ablaları koyu akp'li olmalarına rağmen sinirle bu tarz bir yazı paylaşmıştım, biraz tartışıldı tekrar başına geldiği için canımız çok yanacak sizin yüzünüzden felan gibisinden. Valla içimizde öyle şeyler kopuyor ki artık dindirmek nasıl mümkün bilmiyorum. Bizim gençliğimizi gerçekten elimizden aldılar.

Ah hocam ah. Bizi öyle bir bastırdılar ki artık sesimizi soluğumuzu dahi çıkaramıyoruz. Yürüyüş yapsak terorist oluyoruz konuşsak fetocu. 15 Tane mahkemem var ve hiç birinde ne başkasının hakkını ihlal ettim, ne de vatanımın çıkarları dışında bir şeyi savunmadım. Tamamen sırf düşüncem ve kafa yapım farklı olduğu için sicilimde bir ton siyasi leke oldu.

Fakat merak etmeyin, müslüman mısınız bilmiyorum ama eğer değilseniz bile bu dünyada ilahi bir adalet sistemi var. 19 Sene içerisinde şuan öyle bir döneme geldiler ki, yıllardır kötüledikleri durumdan daha kötü bir duruma geldiler ve daha da gelecekler. Bu devran elbet dönecek ben de kahvemi alıp yudumlayarak izleyeceğim.

Alış fiyat 750 lira olan ve rafta 1.000 liraya satışta olan bir ürünün etkileşimlerle satış fiyatı 2.000 liraya çıkarılmış ama bunun alış fiyatının sabit olmasından dolayı satış fiyatının olmaması gerektiğini savunuyor sanırım başlık.

Bu tip şeylerin olmaması komple düzenle ilgilidir. Şirketlerde sermaye vardır sermaye oranı patronluğunuzun oranıdır örneğin. Siz personelseniz işin %99'unu yapıyorsanız şirketin %1'i bile size ait değildir. Size yanlış gelebilir ama şimdiki kanun ve düzen budur.

Devrim olur şu olur bu olur. Halk öyle bir düzen getirir ki sermaye veya serbest piyasadan iz bırakmaz tutar maliyet hesabına benzer bir düzen getirir. Der ki 750 liraya mı aldın? Dünyaya meteor düşse 1.100 liraya SATAMAZSIN.

Düzen bu. Beğeniyor muyum? Hayır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…