İtopya vs sinerji

guardi

Centipat
Merhaba arkadaşlar.

Bir sistem toplamayı düşünüyordum ve uzun süren bir araştırmaya girdim. Bu araştırma süreci boyunca birçok kişiden yardım aldım ve bu yardımlar açıkcası beni çok fazla tatmin etmedi. Birisinin iyi dediği bir parçaya başka birisi kötü, sorunlu vs gibi yorumlar yaptı. Bu şekilde bir yere varamayacağımı düşündüğüm için profesyonel bir yere gitmeye onların önerilerine göre bilgisayar toplama kararı aldım ve başımdan geçen olayları sizinle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle İtopya'nın acıbadem şubesine gittim. İçeri girdiğimde genel olarak 21-22 yaşlarında, teknik bilgileri zayıf olan (büyük ihtimalle yaz harçlıklarını çıkarmaya çalışan öğrencilerdi) ufak çocuklar vardı. (Saygıda en ufak bir küsur olmadı.) orada yaşca biraz daha büyük birisini gördüm ve onun bana yardımcı olabileceğini düşündüm. Müşterisi vardı gitmesini bekledim. Daha sonra sorunumu anlattım (sadece kasa için 7500 +-1000 lira bütçem olduğunu ve teknik bilgimin çok zayıf olduğunu belirttim, yardım istedim.) görevli arkadaş bir sistem oluşturdu bana gösterdi. Oluşturduğu sistem hakkında soru sorduğumda hiçbir bilgisinin olmadığını almadım. Ne sorarsam sorayım ürün sayfasını açıp oradan okumakla yetindi. Daha sonrasında bir arkadaşımdan okey almam gerekli dedim ve 5 dakika müsade istedim. Arkadaşımı aradım parçaları söyledim. Arkadaşım birkaç ufak yönlendirme yaptı. Bunuda görevli arkadaşa belirttim. Bu şekilde sistemin çok daha iyi olabileceğini fakat parçaların şu anda burada olmadığını söyledi. Problem değil acelesi yok bekleyebilirim hazır olduğu gün buradan veya kargoyla teslim alabileceğimi söyledim ve hazırlanan sistemdeki kasanın hatalı olduğunu, alan kişilerin sorun yaşadığını (2 arkadaşım daha önce (yine İtopya'dan) o kasadan satın almış ve sürekli bilgisayarın durduk yere kapanması gibi sorunlar yaşandığını belirtmişti). Başka kasa yok bundan almak zorundasınız, burada olmayan ürün için de yardımcı olamıyoruz gidin internetten sipariş verin! Gibi bir tepkiyle karşılaştım. Açıkcası bu sert çıkış için aşırı derecede şaşırdım sonuçta paramı hazırlayıp o şekilde gitmişim direkt satın alabileceğim bir ürün. Sinirlendim çıktım.

Ama o bilgisayarı o gün alacaktım kafaya koymuştum. İnternete girdim biraz araştırdım. Sinerjinin ofisinin altunizade de olduğunu öğrendim. (Bilmeyenler için acıbadem-altunizade arası araç ile ortalama 10 dakika uzaklıkta.) ve sinerjiye gittim.

Sinerjiye girdim uğur bey adında birisi beni karşıladı. Uğur beye problemimi anlattım. Gelin beraber toplayalım dedi. Çift monitörlü bilgisayar ile beraber konuşarak güzel bir sistem toplamaya çalıştık. Uğur bey ortalama 30'lu yaşlarda teknik bilgisi, diksiyonu ve müşteriyle iletişimi harika birisiydi. Parçalar için sorduğum bütün soruları ekrana dahi bakmadan eksiksiz bir şekilde yanıtladı ve çok güzel önerilerde bulundu. (Bu arada İtopya'da tek monitör vardı ve tamamen satış görevlisine dönük bir şekilde. Sosyal mesafeden dolayı ekranı görmeniz imkansız. Koskoca İtopya bunu bile düşünememiş.) topladığı sistemden sonra sistemin daha iyi olması için ben ufak değişiklikler yapmak istemiştim. Oynamak istediğim oyunları sordu ve bu sistemle çok rahat bir şekilde oynayabileceğimi, bundan daha zayıf sistemle kendisi aynı oyunları oynayabildiğini ve bu oyunlar için bütçemi zorlamama gerek olmadığını söyledi. Bu şekilde güzel bir sistem topladık. Bilgisayar 3 iş günü içerisinde hazır olabileceğini söylemişti. 2 gün sonra bilgisayar hazır diye arandım. Gittim bilgisayarı aldım ve sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım. İtopya'dan bilgisayar satın alan arkadaşlarım BIOS ayarlarının ve RAM frekanslarının yapılması gerektiğini söyledi. İtopya'da yapılmıyormuş. Fakat kontrol ettim sinerji bu konuda 1 numara, bütün ayarları eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş.

Özetle bu konuyu yazmamın amacı bilgisayar toplayacak kişiler kimsenin dediklerini bakmasın, İtopya gibi şişirme, teknik bilgileri olmayan, hizmet anlayışı oturmamış ve daha fazla kar etmek için sürekli problem yaşanan kasaları satan sitelerden uzak dursunlar.

Yardımları için sinerji bilgisayara tekrardan teşekkür ederek, bilgisayar toplayacak kişilere kesinlikle öneriyorum.

Açıkçası okumadan da tahmin etmiştim neler olacağını. İtopya bazen güzel indirimler yapıyor olabilir ama maalesef kalite konusu tartışılır. Sinerji'den ben de çok memnun kaldım. Yüz yüze görüşmeniz de ayrı bir tecrübe olmuş. İşini iyi yapan insanlar lazım bize, öğrenmiş olduk.

Inventus, Sinerji, QP, Amazon.com.tr gibi yerler müşterilerine karşı çok ilgili, müşteri memnuniyeti onlar için önemli. Tabi sorun yaşayanlar elbette var. Her firmada olduğu gibi.

İtopya parça çeşitleri konusunda sinerjinin bi tık önünde.Sinerjinin itopyadan kötü bir tarafi yok dedigim gibi,sinerjide olmayan bazi sıvı soğutmalar,ekran kartlari,ekipmanlar bulunmuyor.Kazıklanmak istemiyorsanız itopyadan uzak durun.Sinerjiden ürün almak daha mantikli,tabi eğer alabilirseniz QP Bilişim,incehesap,Teknobiyotik ve GameGaraj önerebilirim.

İtopya parça çeşitleri konusunda sinerjinin bir tık önünde. Sinerjinin İtopya'dan kötü bir tarafi yok dedigim gibi, sinerjide olmayan bazi sıvı soğutmalar, ekran kartlari, ekipmanlar bulunmuyor. Kazıklanmak istemiyorsanız İtopya'dan uzak durun. Sinerjiden ürün almak daha mantikli, tabii eğer alabilirseniz QP bilişim, İncehesap, Teknobiyotik ve GameGaraj önerebilirim.

Hocam biz size seçim yapın dedik ikisini eşitleyin demedik ki :D. Konu sahibinin kafası karışabilir. Sinerji parçalar diyorum ve sözü siz değerli üyelere bırakıyorum.

Valla Sinerji iyi diyorlar ama Vatan dışı alışveriş yapmadım şahsen.

Sinerji'den alışverişim oldu memnun kaldım. Vatan'dan da oldu pek memnun kaldığım söylenemez. Ama Vatan arada diğer sitelerden daha iyi fiyatlar veriyor, o zaman internet üzerinden sipariş ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı