İtopya'da ki CHEST-V27 alınır mı?

Hocam önerdiğiniz sistem güzel ancak ben ekran kartı olarak NVIDIA istediğim için pek yaklaşamıyorum bu sisteme.

Şöyle ki DDR4 olan sistemi alacaksanız da sizi 4-5 yıl rahat götürür ama sonrasında büyük ihtimalle o dönemlerde DDR5 piyasadaki ana sistemler olacağından satacağınız zaman biraz sıkıntı çekmeniz mümkün bir de ileride bir parça değiştirmeniz gerektiği zaman piyasada model bulamayabilirsiniz. Şu anda bile B550 almaya çalışıyorum ama piyasada DDR4 yavaştan bitmeye başladığından neredeyse her gün fiyatları yükseliyor ve ilan olarak örneğin 12 tane DDR4 anakart varsa 50-60 tane DDR5 anakart var.

Peki hocam DDR5'li ve B550 anakartlı Ryzen 5 5600 ve RTX 4060'lı bir sistem ne kadar tutar.

Yani hocam Valorant CS dışında RDR2 gibi oyunlarda oynayacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i5 13400F 4060 ikilisi var DDR5 Valorant için AMD daha iyi ama anca toplama yapman lazım hazır bunlar çıkıyor.

DDR5

RDR2 de Ultra da kalabalık yerde 70FPS veriyor normal yerde 80FPS veriyor tatmin olur musunuz bilemem. (1080p)

Son düzenleme:
Peki hocam DDR5'li ve B550 anakartlı Ryzen 5 5600 ve RTX 4060'lı bir sistem ne kadar tutar.

DDR5 sadece RAM değil maalesef komple yeni bir ekosistem yani DDR5 dediğinizde bu ekosisteme işlemciler RAM'ler ve anakartlar da dahil yani başka bir boyut ve başka bir altyapı olduğundan ekran kartınız ve SSD dışında neredeyse her parçanızın DDR5 uyumlu olması gerekli zaten DDR5 dediğimiz sistemlerde AMD AM5 soket tipini kullanıyor.

Şu an bu sistemi alsam ileride yenileme yapma şansım olamaz mı?

Yani olur ama şu an piyasada DDR3 parçaları 0 olarak bulmak ne kadar zorsa DDR4 piyasası da yavaş yavaş bitecek. Ve önceden de belirttiğim gibi şu an DDR4 sistemden devam etmem ve yükseltmemin tek sebebi bu sistemi komple DDR5 ile değiştirmek için çok uğraşmam gerekmesi.

Kısacası sıfırdan başlayacaksanız DDR5 almak en mantıklısı. Şimdilik beğenmediğiniz parçalar olsa bile ileride yükseltmek için opsiyonlarınız çok olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…