İtopya'da-sistem 3 vs kendi topladığım Ryzen 3 3100 sistem

tsaydin2929

Hectopat
İtopya'daki da-sistem 3 ile kendi topladığım sistem arasında kaldım. Da-sistem 3 daha fazla fiyat, performans duruyor ama o sistemde bazı ufak ayarlara takıldım. Sizin tercihiniz hangisi olurdu?

Da-sistem 3:

5200 TL.

Kendi sistemim:
Ryzen 3 3100.
B450M S2H.
2x8 GB 3600 MHz.
1650 Super.
500 GB Kingston A2000 M.2 SSD.
Dark diamond Pro mesh.
High Power 500W 80+

5000 TL.

Kendi topladığım sistemde gördüğüm artılar;
RAM'ler 400 MHz. Daha fazla.
SSD'nin okuma, yazma hızları ortalama 400 daha fazla. Kingston daha güvenilir bir marka.
Kasada fazladan 2 fan ve ön tarafta olmak üzere 1 adet büyük toz filtresi var, diğer sistemde yok.
Farkındayım, artılar ufak tefek ama size de danışmak istedim. Sonuçta diğeri hazır sistem, benim ki tek tek araştırılmış parçalar.

Da-sistem 3 tarafında ki artıları siz zaten siteden incelerseniz anlaşılır diye düşünüyorum.

RAM'ler o kadar fark etmeyecektir. Tabii sizinki gibi 3600 MHz olması iyi ancak hazır sistemde 1660 Super var, sizde 1650 Super. O farkı ekran kartıyla rahat kapatır.

SSD konusunda haklı olabilirsiniz, onu değiştirebilirsiniz ama fiyat artıyor illa ki. NVMe'ye ihtiyacınız yoksa WD 500 GB Blue'yu seçin gitsin. Günlük kullanım için SATA SSD'ler yeterli. Veya WD SN550 seçebilirsiniz NVMe olarak.

Kasaya takıldım bir de, kasayı daha iyi seçebilirsiniz ama pek de seçenek yok, aslında Corsair 275R çok iyi olurdu ama 400 TL koyuyor üstüne.

Sizde 1650 Super + Ryzen 3 3100 var, diğerinde ise 1660 Super + Ryzen 5 3500X. Asıl problem burada, hazır sistem ufak tefek pürüzlere rağmen çok daha iyi.

Burada bütçe devreye giriyor. Maksimum ne kadar verebilirsiniz?

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.Bütçem tamda örnek verdiğim sistemlerin fıyatında.
Yorumlarınıza bende biraz katılıyorum.Kendi topladığım sistemi biraz fazla araştırdığım için takıntı yapmış olabilir miyim acaba diye de düşünüyorum aslına bakarsanız o yüzden hala %100 karar vermiş değilim.
Dolayısıyla hâla fikirlere açığım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı