İtopya'dan alınan ekran kartına servis sorun yok diyor

Zer1

Hectopat
Daha fazla  
26 Mart 2025'te İtopya'dan hazır bir sistem aldım. Bir süre sonra ekran kartında (Gigabyte RTX 4060 Windforce OC) bazı problemler yaşamaya başladım. Kart boşta kendiliğinden ekranı kapatıyor, cihazda görüntü kesiliyordu. Bu yüzden 12 Nisan 2025'te cihazı servise teslim ettim.

12 Nisan – 22 Nisan
arasında cihazın incelendiğini ve “herhangi bir problem bulunamadığını” belirttiler. Ancak ben servise gittiğimde cihazın kapandığını canlı olarak gördüler. Bu sürede ekran kartının bozuk olduğunu da İtopya teknik servis tarafı kabul etti ardından 3 Mayısa kadar bir daha inceleme süreci başlatıldı 3 Mayıs'ta ise bilgisayarın sonunda problemleri gösterdiğini görüntü yırtılmaları görüntü gitmeleri yaşandığını belirtip ürünü erm servise yollayacaklarını söylediler doa raporu istemiyle ürün yollandı.

Arızalı ürün giriş formunda;
Arıza: Ekran kartı belirtsiz zaman aralıklarıyla görüntü yırtılmaları ve görüntü gitmeleri yaşanıyor GPU arızalı, sistem farklı GPU ile denendi doa talep ediliyor.

Cihaz erm servise gitmiş ben İtopya'yı aradığımda cihazın 15 Mayıs'ta servise ulaşıldığını görünce haliyle sinirlenip maillerle darladım meğer erm servis ürünü problem yok diyerek geri yollamış ardından bana haber verilmeden üründe problem var diye İtopya tarafıda ürünü geri servise yollamış. İtopya tarafı sabah beni arayıp durumu anlattı ve çözülmediği takdirde kendilerinin çözmeye çalışacağını söyledi tam olarak ne yapılacağını anlamamakla beraber ilk defa kendimi kazanamayacağım bir duruma düşmüş gibi hissediyorum bu süreçle ilgili ne yapabilirim mağduriyetim var cihazın olay görüntüleyicisinde kapanma sebebi var minidumplarım var bilgisayarın açılmadığı video var elimde tutabileceğim.

Çoktan haklı olduğunuz zaten satıcı tarafından belirtilmiş. Ancak burada şöyle bir sorun var. Hazır sistem almış olmanız garantiyi hazır sistemin tamamını iade ederek yapabileceğiniz anlamına geliyor. Tüketici Hakem Heyeti ile garanti haklarınızı kullanmaya çalışırsanız hazır sistem olarak satılmış olduğundan dolayı uygulamasında sorunlar yaşarsınız.

İtopya'ya ürüne dair arızanın taraflarından kabul edildiği, buna dair belgelere sahip olduğunuzu ve 20 iş gününden uzun bir süredir çözümlenemediğinden dolayı yasal ihtar süreci olan 5 iş günü içerisinde ürünün sorunsuz misli ile değişimi yapılmazsa hazır sistem olarak alınması sebebiyle 6502 sayılı kanun çerçevesinde tüm sistemi kusurlu sayarak hukuki sürece başvuracağınızı belirtin. Ayrıca bu süreçte tüm sistemin sorunsuz misli ile değiştirilmesi talebinizi ileteceğinizi belirtin.

Not: Anlam karışıklığını gidermek için. Hazır sistemlerde faturada genellikle tek ürün görünmesi sebebiyle garanti karşısında bir bütün olarak dikkate alınırlar. Yani herhangi bir parçada sorun yaşamanız bütününün kusurlu sayılmasına sebep olacağı gibi herhangi bir hak iddia etmeniz durumunda bu hakkınız siparişininizin bütününü ilgilendiren bir iddia olur. Ayrı ayrı parçalar üzerinde hukuki açıdan tek başına hak iddia edemezsiniz. Bu tür iddiaların kabulu tamamen satıcının insiyatifinde olur (genelde daha az zararda çıkmak için parçalar üzerinde hak iddialarına göz yumuyorlar).

Son düzenleme:

Hiç fark etmez artık ben sadece cihazımı kullanmak istiyorum teşekkür ederim bilgilendirmen için sanırsam tüketici hakem heyetine başvurmaktan başka yapabileceğim bir şey yok 26 Mart'ta almıştım aldığımdan beri yaşamadığım rezillik kalmadı umarım tüketici hakem heyeti beni haklı bulur ama benim sorum şu benim erm servisi mi şikayet de belirtmem lazım İtopya'yı mı?

Satıcı olan İtopya'yı şikayet etmeniz gerekiyor. Ayrıca talebinizi ifade ederken tüm sisteminizi bir arada ifade etmeniz gerekiyor hazır sistem olduğu için.

Kafayı yemek üzereyim aradılar şimdi İtopya'dan üründe bir problem yok teslim alabilirsiniz diyorlar dedim ama bozuk servisten bize sorunu yoktur yazısı geldi dedi bizde burada bilgisayarı bir daha açtık güncelleme var yazısı geldi onu güncelledikten sonra sorun olmadığını söyledi İtopya tarafı ama muhtemelen sorunum falan da çözülmedi ne yapabilirim tekrar tüketici hakem heyetine mi başvurmalıyım yoksa aktif başvurum devam mı etmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…