İtopya'dan alınan Gigabyte Aorus M2 Servis ve İade Deneyimi

Alicem Doğan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600, Asus GTX 650Ti Boost 2GB, Corsair Vengeance 16GB (2x8), Biostar M700 500GB M2 SSD, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Windows 10 Home SL 21H2

Laptop: (HP Vitcus 15.6") i7 12700h , RTX 3050Ti, 16GB DDR4, 1TB WD M2 SSD, W11 Home SL
Merhaba arkadaşlar. Konunun aslı aşağıdadır ancak konunun açılmasındaki sebep değiştiği ve konunun aslı başka bir yere kaydığı için yeni bir konuyu bu kategoride açmayı uygun gördüm.

Eski konu: Gigabyte Aorus M.2 farede orta tuşunun basma fonksiyonu çalışmıyor

Bu konudan sonra gelişen olaylar;

25 Haziran 2025 tarihinde fareyi UPS aracılığıyla İtopya'ya gönderdim. 8 Temmuz'da SMS ile servis sürecinin başlatıldığı bilgisi verildi. Sonrasında ise bana ne bir güncelleme ne de bir bilgilendirme verildi. Bizzat her hafta İtopya'yı arayarak ürünün servis durumunu sordum ve her defasında da bana ürünün hala serviste olduğu gibi ezbere yanıtlar vermeye devam ettiler.

25 Temmuz'da tekrar İtopya'yı aradım ve yine farenin durumunu sordum ancak sürecin çok uzadığını, bu yüzden servis ile görüşmek istediğimi belirttim. Beni RMA servisine yönlendirdiler. RMA servisine ulaştığımda farenin değişim/iade raporunun hazırlanmış olduğunu öğrendim ama Allah bilir ne zaman değişim/iade raporu hazırlandı. Çünkü bugüne kadar bana ne bir sms ne bir e-posta ne bir telefon aramasıyla ulaşılıp bana bilgi verildi. Bunun üzerine RMA bana tekrardan İtopya'ya ulaşmamı ve bu bilgiyi aktarmamı istediler.

İtopya'yı tekrar aradım durumu anlattım. destek@itopya.com adresine durumu açıklamamı ve fatura bilgisini de eklememi istediler. Dediklerini yaptım.

Birkaç e-posta yazışması (eski konuda mevcut) sonrasında durumun özeti şu: Fare onarılamamış ve ben de muadil ürün talep ettim. Sonrasında da bana Gamebooster M626 Titan faresiyle değişim yapılabileceğini söylediler. Takdir edersiniz ki Gigabyte nere, Gamebooster nere.

Bu süreçte Sosyal'de de bu konunun neredeyse aynılarını bulmam beni çok şaşırttı. Fare aynı fare, sunlan muadil fare de aynı fare:

Konuları incelediğimde sonuçlandığına dair bir güncelleme göremedim. Ancak bu sefer ben bu durumun takipçisi olacağım. Bugün bana gelen son e-posta üzerine ben de şöyle etraflı bir cevap gönderdim.

Haziran ayından beri devam eden bu süreci olumlu sonuçlandırmak için elimden geleni yapacağım. Sizden de tavsiyelerinizi bekliyorum.

Türkiyede bizi hukuksuz bırakan sisteme lanet olsun. Her firma yan çiziyor, her firma hukuksuz davranıyor, her firma bizi mağdur ediyor. Farklı bir tüketici şikayeti ASUS ile yaşadım. 2 aydır sorunum hala çözülmedi. Hepimiz sorunlar yaşıyoruz ve arkamızda bu saçma düzene dur diyecek kimse yok. Firmalar artık işini yapmayıp "gidin mahkemede halledersiniz" yoluna çok güveniyor. Adınıza çok üzüldüm, en azından mağduriyetinizin boyutu çok büyük değil.

Geçmiş olsun, aynı mouse bende de var ve bende de orta tuş bozuk ama ben bu fareyi yaklaşık 6 sene kadar kullandım sağlam güzel bir faredir kendisi.

Geçmiş olsun, aynı mouse bende de var ve bende de orta tuş bozuk ama ben bu fareyi yaklaşık 6 sene kadar kullandım sağlam güzel bir faredir kendisi.
Hocam M2'yi ben de özenerek almıştım ancak orta tuşu ile alakalı kronik bir problemini bilmiyordum ve 2 aydır faresizim. Youtube işi yapıyorum ve montaj yapamıyorum işlerim aksadı. Arkadaşımdan ödünç bir fare aldım o sayede iş yapabiliyorum.

Hocam durum mağduriyetin boyutuyla alakalı bir durum değil. Mesele dediğiniz gibi üstlerine düşen görevi yerine getirmemesi. İşin ilginç yanı bana M2'nin uzun süredir stokta olmadığını söylemişlerdi ancak M626'yı sitede arattığımda onun da stoğu yok görünüyor. Aklıma acaba outlet'ten bir model mi göndereceklerdi gibi bir soru geldi. Başka türlü bir şey düşünemiyorum. Gerçekten kimse sorumluluk almak istemiyor.

Şimdiden sabırlar dilerim. Diğer konudaki arkadaşın söylediği gibi elinizdeki tüm yazışmaları belgeleyip THH sürecinizi de eş zamanlı başlatmanızı öneririm. RMA'dan kesin değişim/iade kararınız olsa dahi bunu THH ile resmileştirmeniz gerekiyor. Çünkü firmalar bazen RMA kararlarını umursamıyorlar ve kendi kafalarına göre hareket etmeye devam ediyorlar. Muadili yerine saçma sapan teklfiler vermeleri de oldukça popüler.

THH kararınız olsa dahi icraya verdiğinizde bile yine eşdeğeri olmayan ürünleri teklif yapmaya devam ediyorlar ve araya Ticaret Odası ile güncel değer belirlemesi üzerinden iade yapılmasına gitmek zorunda kalabiliyorsunuz.

Aynı zamanda THH dilekçenize ürünün özelliklerini ekleyip muadili olacak ürünlerin satışını yaptıklarını özellikle ekler ve bilirkişi talebinde bulunarak ürününüzün özelliklerini ve güncel değerini resmi olarak dosyaya eklenmesini talep ederseniz bu bilgiler bir ihtimal uygun görülür de eklenirse kararı uygulatmanızda işinize yarayabilir.

GÜNCELLEME

Dün TÜBİS üzerinden Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Bugün öğlen Alihan Bey Logitech G102 faresini onay vermem durumunda değişiminin yapılabileceğini iletti. Onayı verdim ve beklemeye koyuldum. G102 elime sağ salim ulaştığında bilgilendirme yapacağım.

Yine fiyatı ucuz şeyi itelemişler. Hepsi aynı bu firmaların, müşteriyi mağdur ederek para kazanıyorlar.

Yine fiyatı ucuz şeyi itelemişler. Hepsi aynı bu firmaların, müşteriyi mağdur ederek para kazanıyorlar.
Aynen öyle 960 TL olan fareyi 650 TL olan "muadili" ile değişim teklif etmişler ve buna onay vermiş konu sahibi arkadaş. Bu bir sorun çözümü değil maalesef bir kayıp. Her şekilde eğer ihtiyacını karşılıyorsa onay verdikten sonra artık yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
G102 kendi sitelerinde 1124 TL. Bu sebepten onay verdim, başka bir sitede 650 TL diye nasıl savunma yapabilirim ki? Zaten THH beyanımda Logitech G102 ve Steelseries Rival 3 arasından değişim sunmalarını belirttim. Aksi halde 1400 TL ödemeleri zorunda kalacakları bir uyuşmazlık bedeli talep ettim. Onlar da G102 yollamayı uygun gördüler. Takdir edersiniz ki Gamebooster'dan çok daha iyi bir seçenek oldu.

Sorunumun çözüldüğünü bu şekilde anlayabilirsiniz.

Evet sorununuz çözülmüş olabilir, gameboosterdan çok daha güvenli bir mause tercihi sonuçta fakat bu durum firmanın sizin mağduriyetiniz üzerinden para kazandığını değiştirmiyor ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…