Merhaba arkadaşlar. Konunun aslı aşağıdadır ancak konunun açılmasındaki sebep değiştiği ve konunun aslı başka bir yere kaydığı için yeni bir konuyu bu kategoride açmayı uygun gördüm.
Eski konu:
Gigabyte Aorus M.2 farede orta tuşunun basma fonksiyonu çalışmıyor
Bu konudan sonra gelişen olaylar;
25 Haziran 2025 tarihinde fareyi UPS aracılığıyla İtopya'ya gönderdim. 8 Temmuz'da SMS ile servis sürecinin başlatıldığı bilgisi verildi. Sonrasında ise bana ne bir güncelleme ne de bir bilgilendirme verildi. Bizzat her hafta İtopya'yı arayarak ürünün servis durumunu sordum ve her defasında da bana ürünün hala serviste olduğu gibi ezbere yanıtlar vermeye devam ettiler.
25 Temmuz'da tekrar İtopya'yı aradım ve yine farenin durumunu sordum ancak sürecin çok uzadığını, bu yüzden servis ile görüşmek istediğimi belirttim. Beni RMA servisine yönlendirdiler. RMA servisine ulaştığımda farenin değişim/iade raporunun hazırlanmış olduğunu öğrendim ama Allah bilir ne zaman değişim/iade raporu hazırlandı. Çünkü bugüne kadar bana ne bir sms ne bir e-posta ne bir telefon aramasıyla ulaşılıp bana bilgi verildi. Bunun üzerine RMA bana tekrardan İtopya'ya ulaşmamı ve bu bilgiyi aktarmamı istediler.
İtopya'yı tekrar aradım durumu anlattım.
destek@itopya.com adresine durumu açıklamamı ve fatura bilgisini de eklememi istediler. Dediklerini yaptım.
Birkaç e-posta yazışması (eski konuda mevcut) sonrasında durumun özeti şu: Fare onarılamamış ve ben de muadil ürün talep ettim. Sonrasında da bana Gamebooster M626 Titan faresiyle değişim yapılabileceğini söylediler. Takdir edersiniz ki Gigabyte nere, Gamebooster nere.
Bu süreçte Sosyal'de de bu konunun neredeyse aynılarını bulmam beni çok şaşırttı. Fare aynı fare, sunlan muadil fare de aynı fare:
Arkadaşlar merhaba, İtopya üzerinden Gigabyte Aorus M.2 mouse satın almıştım ve geçen ay ürünü garantiye gönderdim. Ürün onarılamayacağı için değişim ve iade raporu oluşturuldu ve servis tarafından bana game booster M626 titan mouse önerildi. Kanunen bu önerilen fareyi almak zorunda değilim...
Tekerleği bozulan Gigabyte Aorus M.2 faremi garantiye yolladım. Ben istemememe rağmen bana Game booster titan M626 mouse göndermişler. Ne yapacağım?
Merhaba, geçen yıl İtopya üzerinden Gigabyte Aorus M.2 mousesini aldım ve geçtiğimiz günlerde bir anda kendi kendine bozuldu. Garantiye gönderdim ve servis tarafından iade ve değişim raporu hazırlandı. Ücret iadesi istemediğim için aynı ürünü veya aynı kalitede ve özelliklere sahip mouse talep...
Konuları incelediğimde sonuçlandığına dair bir güncelleme göremedim. Ancak bu sefer ben bu durumun takipçisi olacağım. Bugün bana gelen son e-posta üzerine ben de şöyle etraflı bir cevap gönderdim.
Eki Görüntüle 2549822
Haziran ayından beri devam eden bu süreci olumlu sonuçlandırmak için elimden geleni yapacağım. Sizden de tavsiyelerinizi bekliyorum.