İtopya'dan alınan hazır sistemde ekran kartı destek aparatı anakart ile uyumsuz

WSS Leutnant

Megapat
Makaleler
1
Herkese merhaba,

Dün itibarıyla teslim almış olduğum sistemimde yer alan ekran kartımın montajını gerçekleştirirken yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum.

Görselde göreceğiniz üzere Gigabyte Windforce V2 RTX 4080 Super içinden çıkan ekran kartı destek aparatımı İtopya test ederken takmamış ve ben taktım. Ancak sorun şu ki bu parçanın karşılığı olan ufak parçayı ekran kartına monte ettim ve anakarta taktığım aparatın PCI Express yuvasının aynı hizasında olmasından kaynaklı denk gelmeme sorunu mevcut. Yabancı kaynaklardan araştırmama göre ise Gigabyte maalesef ekran kartı kutusuna Micro ATX uyumlu anakartlar için ekran kartı destek aparatı koymuyormuş!

Evet doğru duydunuz ve hatta arttırıyorum; benim anakartımda Gigabyte'a ait B650 serisi D3HP model mATX bir anakart, yani Gigabyte kendi ayağına sıkmış oldu.

Gelelim İtopya rezaletine!
Kendileri bu uyumsuzluğu hazır sistem kurarken fark edememişler ve üstüne cihazımın montajını gerçekleştirirken aparatı takmadan test ettikleri için test aşamasında PCI Express yuvama zarar verebilirlerdi! Ayrıca şu an kendilerine hiçbir şekilde ulaşamıyorum, maillerime cevap vermiyorlar. Bu firmadan alışveriş yaparken bunu bilerek yapın dostlar, üstelik kasım ayında yoğunluk olur yalan yanlış toplarlar diye bir ay öncesinde rahat zamanlarında sipariş vereyim demiştim ancak bu kadar büyük bir amatörlük yaptılar!

Sistemimi henüz açamadım ve testini dahi yapamadım çünkü ekran kartı çok büyük ve destek aparatı montajı yapmadan maalesef çalıştırmak istemiyorum. Telefonumu açmazlarsa mağazalarını başlarına yıkmayı düşünüyorum, saygılar.

Dosya Ekleri

• IMG_6306.jpeg
    330,3 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz abartmışsınız. PCIe yuvası öyle kırılan bir şey değil. Dediğiniz şey zamanla olabilir sadece. Bu konuda da İtopya'nın bir yükümlülüğü yok.

Merhaba hocam iletmiş olduğunuz görselde olduğu üzere dopru bir montaj yaptım ancak uyumsuzluk var maalesef. Anakart üzerinde de uygun başka vida deliği bulunmuyor maalesef.

Biraz abartmışsınız. PCI-e yuvası öyle kırılan bir şey değil. Dediğiniz şey zamanla olabilir sadece. Bu konuda da İtopya'nın bir yükümlülüğü yok.

Neyse onu aktardım. Abartılan nokta nedir? Göster. Gigabyte markası mATX uyumlu aparat göndermiyor, İtopya ise bu uyumsuzluğu göz ardı ederek hazır sistem satıyor! Ben şu anda bu kartı desteksiz takıp PCI Express yuvasının içinden geçerek kullanmak zorunda değilim 52.000TL'lik karttan bahsediyoruz.

İtopya'nın hazır sistem satarken ki yükümlülüğü o sistemin uyumlu olması ve parçaların sorun çıkarmaması. Destek aparatına göre sistemi değiştirmezler zaten. İstediğiniz kadar mail atın, arayın, Cimer veya THH'ye verin. Hepsi aleyhinize sonuçlanır.

Ben dediklerinizle uğraşmayıp direkt mağazalarının kalabalık saatlerinde uğrayıp bizzat taşkınlık çıkararak müşterilerinin yanında kendilerini küçük düşürmeyi düşünüyorum.

Test ederken PCIe yuvasını kırması imkansız. Kart ağır olabilir ama uzun vadede sadece eğilme yapar. Firmalar zaten sistem satarken kutu içi aparatlar bakarak sistemleri konfigüre etmiyor. Ellerindeki stoğa ve uyuma göre yapıyorlar.

Bir firmanın kutu içi aparatlarla ilgili bir sorumluluğu yok.
Faturada montaj hizmeti yer alacaktır, bu sebeple en kötü ihtimal kasayı götürüp aparatı takmalarını söyleyeceğim ve muhtemelen beceremeyeceklerinden bana hak doğmuş olacaktır.

Sisteme daha fazla müdahele etmezler. Bir problem olmadığı sürece o kasaya dokunmak zorunda da değiller. Alırken bunu araştırmak senin işin. Bu firma o ürünü satarken destek aparatını takmak zorunda değil. Hakettiğin ve verilmeyen bir ürün yok ortada.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…