İtopya'dan alınan hazır sistemin montajı tam olarak yapılmamış

John_MacTavish

Decapat
Daha fazla  
İtopya'dan satın aldığım bir hazır sistem bilgisayar var ama İtopya kendisi birkaç tane parçayı takmamış, yani montajını yapmamış. Acaba diyorum kardeşimle ben birlikte işlemci soğutucusunu ve ekran kartını takabilir miyiz? Babam diyor ki siz bilmiyorsunuz, en iyisi servise götürelim. Bende işlemci soğutucusunu takmayı bilmediğim için (biraz karışık, kafa yoran bir yapıya sahip) tamam dedim. Kardeşim akşam eve geldiğin de bilgisayarı görsün, eğer takabilirse güzel ama takamaz ise mecbur teknik servise gönderip montajını yapmak zorunda kalacağız. Sizce teknik servise götürmek iyi ve güvenilir midir? Yani dediğim teknik servis çoğunlukla 5 yıldız üzerinden 4.9 puan almış, Google haritalar da. Yine de insan bir düşünmeden edemiyor. O kadar parayı vermek mantıklı mı? Kardeşimin parası yok ve bu yüzden de galiba büyük ihtimal ile kendisi montajını yapmaya çalışacak. İlk defa internet üzerinden, daha doğrusu ilk defa bir hazır sistem alıyoruz çöp olmasını istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartı ve eğer kule tipiyse işlemci soğutucusunu kargoda zarar görme ihtimaline karşı takmazlar, tecrübeniz yoksa bilen birine taktırmak mantıklı olacaktır.

Aynen dediğin gibi çok garip bir tasarıma sahip, kule tipi soğutucular beklediğimden de çok garip çıktı. Teşekkür ederim cevabınız için.

Götürün servis taksın, orada bekleyin zaten 10 dk sürmez onlar için. Riske atmayın, yanlış montaj başınıza iş açar.

Normalde takmak çok basit marka modelini araştırın interneete montaj videoları var oraya bakarak takın.

Tek sorun fanı tam oturtamayabilirsiniz ona dikkat edin. Ekran kartı basit.

Hepinize teşekkür ederim dediğim gibi kafam almıyor bu soğutucu takma işini. Ekran kartı kolay ama benim ekran kartı biraz büyük yeni aldığım sistemle birlikte aldım onu da. 3 fanlı boyu 300mm yarın öbür gün sarkma filan yapacak. Dediğinizi yapacağım hem kardeşim babamla gidip o sarkma işini de halleder. Hepinize tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum. Servise götürmek her şekil de daha da mantıklı.

Aynen dediğin gibi çok garip bir tasarıma sahip, kule tipi soğutucular beklediğimden de çok garip çıktı. Teşekkür ederim cevabınız için.
Rica ederim, kaliteli kule tipiyse sıvı soğutma kadar iyi soğutur mesela bende ID-Cooling SE 224xt var 75 derecenin üstünü görmedim daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…