İtopya'dan alınan RTX 4090 i7 14700K sistemde sorun çıkar mı?

Boba Fett

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Black Friday indirimlerinde İtopya'dan aşağıdaki sistemi aldım.

Vatan Bilgisayar'a monitor bakmaya gittim. Çalışan arkadaşa sistemi gösterdim ve hiç beğenmedi.

• İşlemcinin yetersiz olduğunu söyledi. Darboğaz yapacakmış.
  • PSU'nun yetersiz olacağını söyledi. Sadece ekran kartı 700W çekiyormuş.
  • İtopya'nın 2.el ürün takacağını söyledi.
  • RAM'lerin yetersiz büyük ihtimal sahte olacağını söyledi.

Sizce iade mi istemeliyim? Söylediklerinde haklılık payı var mıdır? Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Black Friday indirimlerinde İtopya'dan aşağıdaki sistemi aldım.

Vatan Bilgisayar'a monitor bakmaya gittim. Arkadaşa sistemi gösterdim ve hiç beğenmedi.

• İşlemcinin yetersiz olduğunu söyledi. Darboğaz yapacakmış.
  • PSU'nun yetersiz olacağını söyledi. Sadece ekran kartı 700W çekiyormuş.
  • İtopya'nın 2.el ürün takacağını söyledi.
  • RAM'lerin yetersiz büyük ihtimal sahte olacağını söyledi.

Sizce iade mi istemeliyim? Söylediklerinde haklılık payı var mıdır? Teşekkür ederim.

Yani arkadaşınız büyük oradan zırvalamış onu öncelikle söylebilirim. 2. el ürün takmazlar, sahte RAM niye taksinlar ya cok bir şey anlatmaya gerek yok fena bos yapmis arkadasiniz. Fiyat konusunda ise bu fiyatlara belki daha iyi sistemler bulunabilir İtopya genel de piyasanin ustunde satiyor bakmak arastirmak lazim.

4090'ın hiçbir varyasyonu 700W çekemez. En üst düzel özel üretim 4090 kartları bile maximum 600W'a kadar çıkabilmekte ki onların fiyatı da bir 4090 kasasından pahalı olabilir.

İşlemci darboğazı 4K da olmaz, fakat Ryzen 7 9800x3D veya çıkmışsa R9 9950X3D ile de alacağın FPS çok daha fazla olacaktır.

Bence de sistem iyi değil işlemci AMD olursa ortada bir sorun kalmaz. O kadar para verip Unreal Engine oyunlarda çökebilen bir işlemciye şahsen para vermezdim ki artık Unreal Engine ile geliştirilen oyun sayısı gerçekten çok fazla.

Hiçbir haklılık payı yok arkadaşınıza bilgisayar sormayı bırakın saat bile sormayın bence.

düzeltme : Sadece PSU çok ucu ucuna yetebilir o kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı