İtopya'dan alınan sistem 6 aydır teknik servisten çıkmıyor

Mayinna

Picopat
Daha fazla  
Merhaba.

İtopya teknik servisten çıkmayan sistem.

Merhaba, İtopya'dan bir sistem aldım ve 6 aydır teknik servisten çıkaramıyorum. Üniversite sınavına hazırlanmak ve oyun deneyimi yaşamak için aldığım sistemde sorunlar hiç bitmedi. İki kere arızalı monitör gönderildi, aylardır ise sıvı soğutucu ve anakart arızalı. İşlemci boşta 60-70 derecede, klimalı odada çalışıyordu. Bunları defalarca bildirmeme rağmen her defasında "bir sorun yok" diyerek rapor düzenlenip gönderildi. Fakat 6. servisten geldikten sonra anakartın RGB ışıklarının yanmadığını ve fan pininin yamulduğunu fark ettim. Hâlâ işlemci 60-70 derecelerde çalışıyordu. Hemen tekrar gönderdiğimde sıvı soğutucuda arıza tespit edildi ve garantiye yollandı. Anakartta sorun yok dediler, fakat ısrarım üzerine ASUS'a göndermelerini istedim. ASUS bir haftanın sonunda arayarak, anakart kontrolleri sırasında veri yolu hasarı tespit edildiğini, fan pininin yamulduğunu ve montaj sırasında anakartın zorlandığını, darbe aldığından dolayı bu durumun yaşandığını bildirdi. 11.600 TL değişim ücreti istediler. İtopya'nın montajı yaptığı ve bilgisayarın iki gün bile bende olmadığı, aylardır servisten çıkmadığı için İtopya'nın sorumluluğu alması gerektiği belirtildi. Bilgisayarı üniversite sınavına çalışmak ve oyun oynamak için aldım, fakat servisten aylardır çıkmıyor; ne anakartı, ne sıvı soğutucusu, ne monitörü, hepsi arızalı geldi. Bütün dosyalar, mailler ve konuşmalar mevcut, hepsi kanıtlıdır.

Müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlatıyorum, kadın bana atarlanıp psikolojik baskı oluşturarak suçlarını bastırmaya çalışıyorlar :D

CİMER'e şikayet var ve tüketici hakem heyetine başvurdum.

Daha önce de yapılan montaj hatalarında bir sorun varsa, yaptıklarını söylüyorlar ama ASUS "bize göndermeden bu sorunun İtopya tarafından tespit edilmesi mümkün değilmiş; bize göndermeleri gerekiyordu" diyerek ekstra kanıt ve itiraf sağladılar. Sözde testler yapılmış, hiçbir sorun görülmemiş ama ASUS'a gönderilince ortaya çıktı. Böyle bir mağduriyeti başka hiçbir yerde yaşamadım. Tüm belgeler, mailler ve fotoğraflar elimde mevcut.

Sizce ne yapmalıyım daha?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-05-29-17-36-04-172_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-05-29-17-36-04-172_com.miui.gallery.jpg
    112,5 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok geçmiş olsun öncelikle. Gereken yerlere şikayette bulunmuşsun zaten. Sonuçlarını bekle. İtopya'yı oldum olası sevmem. Özellikle hazır sistem kategorisinde darboğazın babası ne kadar sistem varsa satıyorlar. Ama bu mağduriyeti iyi bilirim heves edip sistemini aldıktan sonra kullanamaman. Umarım yakın zamanda çözüme kavuşur.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Gereken yerlere şikayette bulunmuşsun zaten. Sonuçlarını bekle. İtopya'yı oldum olası sevmem. Özellikle hazır sistem kategorisinde darboğazın babası ne kadar sistem varsa satıyorlar. Ama bu mağduriyeti iyi bilirim heves edip sistemini aldıktan sonra kullanamaman. Umarım yakın zamanda çözüme kavuşur.

Utanmadan kullanmadığım daha sistemin arıza masrafını istiyorlar bir de ya anakartı 9 k ya aldım 11.600 istiyorlar suçlu olduklarını çok iyi biliyorlar kullanmadığım sistemin tamir parasını da ödetecekler resmen yok böyle bir şey :D

THH'ye başvurmakla doğru yapmışsın hatta geç bile kalmışsın. Bundan sonra yapabileceğin şey mağazaya gidip dümdüz başlamak bak o zaman nasıl mum oluyorlar.

İnternet sitesi üzerinden satın aldım hocam alırken melek gibilerdi müşteri hizmetleri atarlanıyor resmen ASUS İtopya'nın hatası olduğunu anladı ve iletişime geçeceklerini bildirdi daha PC elime ulaşmadan değişim parasını istiyorlar bir de yok böyle bir yüzsüzlük.

Samimi söylüyorum böyle sitelerden alacağınıza Trendyol PC alın daha iyi. En azından bir sıkıntı çıksa çözülmeme gibi bir ihtimal yok.

Samimi söylüyorum böyle sitelerden alacağınıza Trendyol PC alın daha iyi. En azından bir sıkıntı çıksa çözülmeme gibi bir ihtimal yok.

Yayıncılar fenomenler o kadar öve öve bitiremiyrorlardı benim de ilk deneyimimdi almaz olaydım servisten çıkmıyor bilgisayar yüzünü görmedik daha.

Bir arkadaş bu tarz durum için YouTube üzerinden videolar paylaşmıştı sitem ede ede sorununu çözdürmüştü.

Sonuna kadar bende gideceğim hocam asla bundan geri vazgeçmeyeceğim ne olursa olsun böyle vampir firmalara fırsat vermemek gerekiyor herkes böyle yapsa bunlar bu kadar rahat olamaz.

İnternet sitesi üzerinden satın aldım hocam alırken melek gibilerdi müşteri hizmetleri atarlanıyor resmen ASUS İtopya'nın hatası olduğunu anladı ve iletişime geçeceklerini bildirdi daha PC elime ulaşmadan değişim parasını istiyorlar bir de yok böyle bir yüzsüzlük.
Başını ağrıtan bir süreç olacak ama kesinlikle haklı taraftasın. Umarım hızlıca çözümleyebilirsin. Şunu da buraya ekliyim umarım işine yarar.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkkında Kanun 11. Madde 6. Fıkrası
(6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicininseçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talepedebilir.
THH sonucunda değişim kararı çıkarılırsa hazır sistem olması sebebiyle faturada tek bir bütün ürün olarak geçtiğinden tüm sistemini aynı veya üzeri özelliklerle yenisi ile değiştirmek zorundalar ve fiyat farkı isteyemezler (ancak çoğu zaman istiyorlar). Hazır sistemlerde kusurlu sadece fan olsa dahi kusura dair rapor tüm sistemi kusurlu sayarak seçimlik hakkını bu şekilde kullanmanı sağlıyor. Bu esnada fiyat farkı istenirse bahsettiğim kanunu referans gösterip THH ile sonrasında bu farkı geri alabilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı