Monitörüm yok henuz. Sadece fişe taktım fanlar falan geldi ekran kartı calıstı ama islemci fanı gelmedi. 15 saniye sonra kapattım monitör olmadıgı ıcın böyle bir şey dusundum. Sizce nedendir?
Monitörüm yok henuz. Sadece fişe taktım fanlar falan geldi ekran kartı calıstı ama islemci fanı gelmedi. 15 saniye sonra kapattım monitör olmadıgı ıcın böyle bir şey dusundum. Sizce nedendir?
Anakartınıza göre internetten arama yapıp kullanım kılavuzunu bulun. Orada işlemci fanının nereye takılması gerektiğini şekille gösterecektir. Kasayı açıp işlemci fanının kablosunu takip ederek doğru yere bağlanmış mı kontrol edin. Eğer bağlantı doğru olduğu halde dönmüyorsa garantiye başvurabilirsiniz.
İşlemcilerde bu özellik mevcut mu? Ben daha önce hiç görmedim 0 Db veya 55 Dereceye kadar çalışmayan CPU fanı. Olduğunu da çok zannetmiyorum, işlemciler ekran kartı gibi değil çünkü her şekilde o fanın çalışıyor olması gerekmekte. Ondan dolayı yukarıda arkadaşların dediği gibi kabloları kontrol edin ilk etapta.
İşlemcilerde bu özellik mevcut mu? Ben daha önce hiç görmedim 0 Db veya 55 Dereceye kadar çalışmayan CPU fanı. Olduğunu da çok zannetmiyorum, işlemciler ekran kartı gibi değil çünkü her şekilde o fanın çalışıyor olması gerekmekte. Ondan dolayı yukarıda arkadaşların dediği gibi kabloları kontrol edin ilk etapta.
Tamam kabloları kontrol edin sıkıntı yok. Eğer ki kablolar doğruysa bu ayara bakın dedim bende yok zannediyordum buna benzer konuda bu ayarı kapatınca düzenlediği yazılmıştı.
Bilgisayardan fazla anlamıyorsanız kasanın kapağını çıkartıp bütün bileşenlerin rahat göründüğü ayrıntılı bir fotoğraf çekip bizimle paylaşırsanız çok iyi olur hocam.
Kontrol amaçlı anakartin uzerindeki CPU fan yuvasi dolu mu bosmu bakabilir misiniz eğer boş ise sorun o fanin kablosunun nereye takildigini kontrol edin orada degil ise clu fan pinine takin o kabloyu eger sorun bu değilse akkili fan özelliği olabilir BIOS'tan onu degistirin eğer öyle bir durumda yok ise sistemi bir açıp yük bindirin hafiften Chrome girmek video izlemek bile yararlı olacaktır eger bu yazdiklarimdan hicbiri calismiyor ise ya anakart sorunu var ya da fan bozuk son neticeye bakilirsa çalışmıyor tezi ile garantiye yollayin dokunmayip yeni almissiniz sonuç olarak.