İTÜ için mezuna kalınır mı?

berceste1538

Hectopat
Daha fazla  
İTÜ Elektronik Haberleşme istiyordum ama sınav biraz kötü geçti. Tahminimce 7- 10 bin arası bir sıralama gelecek. İTÜ Kontrol ve Otomasyon (belki) , Yıldız Teknik Elektronik Haberleşme (kesin gibi) tutuyor.
İTÜ için mezuna kalınır mı sizce çok fark var mı Yıldız Teknik ile arasında?
Kontrol otomasyon okuyan var mı elektronik haberleşme ile dersleri neredeyse aynı tutarsa gitmeyi düşünüyorum önerir misiniz?
Yıldız Teknik veya İTÜ de farklı bölümde olsa da okuyanlar varsa yazarsanız okullar arasındaki farklar hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Tercih dönemine kadar karar vermem gerekiyor çok kararsızım bu aralar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Tahmini sıralamanız bayağı iyiymiş. İTÜ Elektrik Mühendisliğinin tutma ihtimali var mı?
Elektrik geçen yıl 15 bin ile kapatmış tutma ihtimali var ama elektronik istiyorum. İlgi alanım daha çok elektronik üstüne.

Hocam gayet iyi bir sıralama yapmışsınız. Bence kesinlikle riske atmaya değmez seneye ola hayrola sonuçta başınıza ne geleceği belli değil. Bölüm tavsiyesi veremem ama mezuna kalmayın kesinlikle.
Ben de aynı şeyi düşünüyorum ama çok daha iyisini yapabilirdim. Normalde yaptığım sınavlara göre çok kötü geldi AYT. Seneye aynı şekil çalışarak devam edersem çok iyi derece yapma ihtimalim de var. Bu yüzden çok arada kalıyorum.

Elektrik geçen yıl 15 bin ile kapatmış tutma ihtimali var ama elektronik istiyorum. İlgi alanım daha çok elektronik üstüne.
İTÜ Elektrik Mühendisliğinin YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü iki üniversite arasında prestij farkı var bir de İTÜ'nün laboratuvarları YTÜ'ye göre daha iyiymiş.

İTÜ Elektrik Mühendisliğinin YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü iki üniversite arasında prestij farkı var bir de İTÜ'nün laboratuvarları YTÜ'ye göre daha iyiymiş.
Dediğim gibi elektronik okumak istiyorum. Elektrik'den girip yatay geçiş yapıp elektronik haberleşmeye geçmeyi düşündüm ama çok zor demişler notların çok iyi olması gerekiyormuş. Bilemiyorum o yüzden. İTÜ ye giden var mı diye ondan sordum aslında geçiş yapmak gerçekten çok zor mu diye soracaktım. Tabii ki zordur ama bir sene mezuna kalıp sevmediğim derslere calismaktansa bir sene zaten bütün mühendisliklerde ortak olan dersler de çalışırım. Hem de ilgim olduğu için daha rahat olur benim için diye düşünüyorum.

Dediğim gibi elektronik okumak istiyorum. Elektrik'den girip yatay geçiş yapıp elektronik haberleşmeye geçmeyi düşündüm ama çok zor demişler notların çok iyi olması gerekiyormuş. Bilemiyorum o yüzden. İTÜ ye giden var mı diye ondan sordum aslında geçiş yapmak gerçekten çok zor mu diye soracaktım. Tabii ki zordur ama bir sene mezuna kalıp sevmediğim derslere calismaktansa bir sene zaten bütün mühendisliklerde ortak olan dersler de çalışırım. Hem de ilgim olduğu için daha rahat olur benim için diye düşünüyorum.
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği size biraz daha uygun gibi ama İTÜ Elektrik Mühendisliği de tercih listenizde bulunabilir. Bu arada mezun olduğunuzda İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Yüksek Lisansı yapabilirsiniz.

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği size biraz daha uygun gibi ama İTÜ Elektrik Mühendisliği de tercih listenizde bulunabilir. Bu arada mezun olduğunuzda İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Yüksek Lisansı yapabilirsiniz.
Kontrol otomasyon'a gidersem dediğiniz mantıklıymış öyle yapabilirim teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı