İTÜ ve ODTÜ Mimarlık okuyanlar memnun mu?

TridentKng

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
Meslek
öğrenci
İTÜ veya ODTÜ'de mimarlık okuyan bir tanıdığınız var mı ya da aramızda okuyanlar? Okuyan bir tanıdığınız varsa ya da siz okuyorsanız, okulunuzdan ve bölümünüzden memnun musunuz? Bir merak ettiğim konu daha var: İTÜ veya ODTÜ'de mimarlık okuyan birinin mezun olduktan sonra yurt dışında çalışma imkanı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu 2 üniversitede okumuyorum, ama bildiğim kadarıyla mezunlar (özellikle ODTÜ) Arabistan ve Rusya gibi ülkelere gidiyor, iş bulma imkanı oralarda daha yüksek özellikle Arabistan’da, ODTÜ de gerçekleşen bir röportajda izlemiştim.

Kontağı varsa gider yoksa diploması elinde oturur olduğu yerde.

Vallahi hocam kontağım yok. Sadece İsveç'te kuzenimle eşi yaşıyorlar vatandaşlıkları var o kadar. Mimarlıktan mezun olsam işsiz kalma gibi bir ihtimalim olur mu? Yabancı dilim iyi seviyede.

Vallahi hocam kontağım yok. Sadece İsveç'te kuzenimle eşi yaşıyorlar vatandaşlıkları var o kadar. Mimarlıktan mezun olsam işsiz kalma gibi bir ihtimalim olur mu? Yabancı dilim iyi seviyede.

Mimarlık mezunları büyük oranda işsiz zaten. Eğer inşaat sektöründe tanıdığın varsa yaz. Yoksa ODTÜ de olsa iyi düşün derim tercih ederken. Mimarlık bölümünde ODTÜ-İTÜ mezunu olup asgari ücrete zor iş bulanlar var. ODTÜ çok iyi bir üniversite ancak inşaat sektörü berbat halde.

Mimarlık mezunları büyük oranda işsiz zaten. Eğer inşaat sektöründe tanıdığın varsa yaz. Yoksa ODTÜ de olsa iyi düşün derim tercih ederken. Mimarlık bölümünde ODTÜ-İTÜ mezunu olup asgari ücrete zor iş bulanlar var. ODTÜ çok iyi bir üniversite ancak inşaat sektörü berbat halde.

Hocam sıralamaya göre bir tercih yapacağım. 35k altında bir sıralama hedefliyorum ve yapabileceğimi düşünüyorum. Şu an amacım üniversiteden ziyade work and travel.

Hocam sıralamaya göre bir tercih yapacağım. 35k altında bir sıralama hedefliyorum ve yapabileceğimi düşünüyorum. Şu an amacım üniversiteden ziyade work and travel.

Hocam başka bölümleri yazarak da bu istediğinizi yapabilirsiniz. Ben inşaat sektörü ile alakalı bir bölümü inşaat sektöründe tanıdığınız yoksa yazmayın diye söylüyorum.

Hocam başka bölümleri yazarak da bu istediğinizi yapabilirsiniz. Ben inşaat sektörü ile alakalı bir bölümü inşaat sektöründe tanıdığınız yoksa yazmayın diye söylüyorum.

Evet work and travel zaten bölümden bağımsız onu biliyorum. Sadece şu an bölümden ziyade ona daha odaklıyım o amaçla demiştim. Sıralamama göre bölüm tercihi yapmayı planlıyorum. O vakite kadar kafamdaki bölümleri iyice araştırıp o bölümden mezun olmuş insanların çektiği videoları izlemeyi planlıyorum. Tabii öncelikli hedefim wat şu an. Gidersem vize süremi uzatıp geri dönmicem zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı