iTunes Store "Faturalandırma Bekleniyor" Sorunu

Makaleler
3
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Sorunum şu; telefonuma App Store'dan istediğim ücretsiz uygulamayı indirebiliyorum. Fakat ücretli bir şeyi satın aldıktan sonra faturalandırma olmuyor, yani gerekli ücret kesilmiyor. Bunu bir oyun içinde kalıcı bir yükseltme aldıktan sonra fark ettim. Oyunda bir sorun yok, aldığım yükseltme ile gayet düzgün çalışıyor. Ama gerekli ücret kartımdan tahsil edilmiyor (İninal kullanıyorum, gerekli bakiye de yeterince mevcut). Bunu fark edince belki uygulama bazlı bir sorundur diye denemek amaçlı 89 kuruşluk bir şarkı aldım. Şarkıyı satın almada veya indirmede bir sorun yaşamadım, ama şarkının da ücreti hesabımdan kesilmedi. Sorun nedir anlamadım. Daha önce aldığım uygulamaları tekrar indirebiliyorum, hatta güncellemelerini yapabiliyorum. Sadece gerekli ücret kartımdan tahsil edilmiyor.
Biraz uzun yazdım ama sorunumu net bir biçimde belirtmek istedim Sorunu Apple'a bildirdim, ama sebebini bir de buraya sormak istedim. Faturalandırma işleminin bir görselini de ekledim (Sipariş numaralarını ben sildim):

iTunes üzerinde de böyle gözüküyor:

Son düzenleyen: Moderatör:
App Store ücreti bir kaç gün sonra kesiyor anında ödeme almıyor lakin şöyle yapabilirsin. Örneğin toplamda 10₺ lik ürün aldın ve beklemede. Kartındada 10₺ mevcut tekrar üstüne aynı oyun program üzerinden alışveriş yaptığında faturalandırma hatası alıcaksın ve hesabından beklemeden olan 10₺ ve yaptığın alışveriş tutarını çekmek isteyecek bakiye yetersiz olduğu içinde hata alacaksın bakiyeyi yükseltip ödemeyi yapabilirsin beklemede kalmaz bu şekilde. Fakat her koşulda yaklaşık 15 gün içinde ödemeyi alıyor senden kartında bakiye olduğu taktirde bakiye yok ise App Store kullanımı kısıtlıyor.

Hemen çekmemesi garip geldi çünkü aylık 50 GB iCloud alanı için de 3 TL ödüyorum ve yenilenme zamanı gelince aynı gün gerekli miktar kesiliyor. Kartımda 22 TL mevcut ve 10,88 TL kesilmesi lazım, bakiye konusunda sorun olacağını sanmam.
O zaman birkaç gün daha bekleyeyim kesilmesi için. Olmazsa Apple Destek ile görüşürüm.

Abonelik farklı bir durum uygulama alımı farklı bir durum, abone olduğunuzda ayın belirli tarihleri ödeme aldığı için tarihi geldiğinde ister ödemeyi, uygulama gibi değil. Destekle iletişime geçmenize gerek yok bekleyin otomatik tahsilat yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…