İyi bir üniversite kazanmak şart mı?

egexdxd

Hectopat
Daha fazla  
Abi lise 12'yim ve sosyal çevreden dolayı işsiz kalırım diye korkuyorum. YBS istiyorum ama Marmara gibi üniversiteler kazanamayacağımı biliyorum. 9 ayım kalmış abuk subuk çalıştım yaz tatilinde ama yine de ortalama bir yer kazanırım gibi geliyor. Korktuğum şey iş bulamaz mıyım? Yurt dışında çalışmak istiyorum tabii, YBS'yi bir özyeğin bir de Fırat'ta düşündüm ama sıralamaları çok yüksek (kolay kazanabilecek anlamında) bu beni korkutuyor. YBS için yazılım ağırlıklı ağırlıksız fark etmez. Bölüm bakımından tanınan üniversite önerisi verir misiniz? Yönetim Bilişim Sistemleri için. Ve beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Hocam tanıdık arkadaşlarım eşit ağırlık kısmında üniversitenin önemli olduğunu söylüyor kesin bir bilgi değil ama fikir olabilir size.

Hocam iyice bir araştırmak lazım, eşit ağırlıkta veya YBS de nasıl bir üniversite mezunları memnun mu vs. ama Doğu bölgesinde olması bir eksi olabilir.

Ama yazılım alanında köklü bir üniversite diye biliyorum.

Yazılımcı olmak istiyorsan, hangi ünide olduğunun bir önemi yok.Ünideyken ne yaptığının bir önemi var dersleri ortalama ile geçersin, kalan tüm zamanını hangi alanda yazılımcı olmak istediğine karar verdikten sonra o alanda uzmanlaşmaya, gönüllü olarak firmaların projelerinde yer almaya çalışırsın yazları full time gönüllü olarak çalışırsın yol yemek versinler yeter. Mesele mezun olduktan sonra ne kadar tecrübe elde ettiğin CV altı boş olmayacak şekilde ne kadar doldurduğun önemli.

Yani ingiliz dili ve edebiyatı okuyup pentester olan da var tarih okuyup yazılımcı olan da var üni okumadan yazılımcı olanda var. İyi bir üniversite veya bölüm kazanamıyor isen diplomayı sadece üni mezunuyum demek için alacaksın. İş başvrularında filtreden geçmek için almaya bakacaksın.

Şimdi bu anlattıklarıma bakarak o zaman sınava çalışmama gerek yok deme. Sınavına çalış daha iyi bir üniversite tutturmaya çalış. Elbette bilgisayar müh veya yazılım mühendisliği gelirse ne ala gelmezse de yolun sonu değil diyip hedef odaklı ilerlemeye bakacasın.

Birde yurtdışını herkes istiyor ama önce kendi doğduğun ülkende başarılı olmaya çalışki elin memleketlerinde daha kolay başarılı olabilirsin.

Burayı oku en azından iyi bir yer kazanamaz isen üniversitede ne yapman gerektiği konusunda yardımı dokunur..

Allah razı olsun hocam. Gerçekten faydalı bir metin, yazan ellerinize sağlık. Sizin dediğiniz gibi yapacağım.

Allah razı olsun hocam. Gerçekten faydalı bir metin, yazan ellerinize sağlık. Sizin dediğiniz gibi yapacağım.
Hepsini okuduysan ne güzel (linktekini ve linkin içindeki linkide(ingilzice olanı))
Bunları not al kendine bir road map belirle.

Yalnız "Şimdi bu anlattıklarıma bakarak o zaman sınava çalışmama gerek yok deme. Sınavına çalış daha iyi bir üniversite tutturmaya çalış." bunu da unutma. Genelde insanlar zor olan kısımları yapmak istemezler. Kolaya kaçmak isterler. Bu sene önceliğin üniversite sınavın olsun.

Eğer istanbulda ikamet ediyor isen, çok büyük şans. Hem okurken hem de haftasonları firmalara gönüllü çalışabilirsin. Hafta sonu tatil değilmi nasıl çalışacağım diyebilirsin. Mesele iş yerine gitmek değil, sen x firmasında stajer olarak gözük ve sana yapılan projelerde task versinler sende bunu haftasonu bedavadan yapmaya çalış. Hafta içi de dersin olmadığı zamanlarda da o firmaya giderek oralarda vakit geçirir hem bir şey öğrenirsin hem de tecrübe kazanırsın.

Tahminim 18 yaşındasın. Uzun bir yol var önünde ve doğru adımları atarak motivasyonla değil disiplinle çalışır ve verdiğim tavsiyelere uyarsan, millet mezun olduğunda asgari ücrete iş bulmaya çalışırken sen 2 asgariye iş kovalamaya bakarsın. Tabi 4-5 sene sonra iş piyasası ne olur yapay zeka nereler gider bunu kestirmek zor. Ama çalışmaktan başka çarede YOK.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…